Як морозиво. Рецепт холодного полуничного торта

8 липня, 04:15
Прикрасити торт можна шматочками полуниці або м’ятою (Фото:Rawlik / depositphotos.com)

Прикрасити торт можна шматочками полуниці або м’ятою (Фото:Rawlik / depositphotos.com)

Пропонуємо вам приготувати легкий літній торт на основі полуничного желе.

Цей торт — ідеальний десерт для літа, адже він схожий на морозиво і поєднує улюблені текстури і смаки: бісквіт, полуниця, сметана.

Рецепт бісквітного торта з полуницею

Відео дня

Інгредієнти для бісквіта:

  • 3−4 яйця
  • склянка цукру
  • склянка борошна
  • дрібка ванілі

Інгредієнти для желе:

  • 1 кг сметани
  • полуниця
  • желатин залежності від обсягу сметани)

Приготування

  • Розділіть яйця, добре збийте білки з половиною цукру. Окремо змішайте борошно, цукор, що залишився, і ваніль. Поступово додавайте столовою ложкою борошно, продовжуючи збивати, потім додайте жовток і знову збийте.
  • Готове тісто залийте в силіконову форму і випікайте при температурі 200 °C 20−25 хвилин. Перевіряти бісквіт, відкриваючи духовку, не варто, він втратить пишність від перепадів температур.
  • Готовий корж дістаньте з форми, накрийте чимось і залиште остигати.
  • Для желе за бажанням подрібніть полуницю (можете залишити цілою), змішайте зі сметаною. Розчиніть желатин за інструкцією на упаковці, потім додайте його в сметану з полуницею і добре перемішайте.
  • Остиглий корж розріжте на дві частини. Візьміть форму з бортиками, покладіть одну частину коржа на дно, залийте сметанним желе і поставте в холодильник до застигання. Коли желе достатньо застигне, покладіть зверху другий корж і залийте його желе. І знову відправте в холодильник до повного застигання.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X