Рецепт королівської сім'ї. Бісквітний торт Вікторія від герцогині Камілли

5 вересня 2021, 04:37

74-річна герцогиня Корнуолла, котра мешкає в Clarence House в Лондоні з принцом Чарльзом, поділилася на офіційній сторінці в інстаграмі рецептом свіжоспеченого тота Вікторія.

Бісквітні торти мають багатовікову історію: від крекероподібних десертів 17 століття, до сучасних багатоярусних тортів. У 18 столітті кондитери почали використовувати збиті яйця для підняття тіста, а в 1843 році був винайдений розпушувач, який дозволив додавати в рецепт масло. У результаті був створений бісквітний торт Вікторія, названий на честь пра-пра-прабабусі принца Чарльза королеви Вікторії, яка любила їсти його з чаєм. Торт складається з двох бісквітів, між якими знаходиться начинка з варення і, часто, вершків.

Відео дня

Герцогиня Камілла поділилася своїм рецептом бісквітного торта Victoria Sponge, розповівши, що іноді вона заміняє традиційне варення і кремову начинку на Nutella або лимонний курд.

Рецепт бісквітного торта Вікторія

Інгредієнти:

  • 110 г просіяного борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 110 г вершкового масла кімнатної температури
  • 110 г цукрової пудри
  • 2 великих яйця
  • 2-3 краплі ванільної есенції (можна замінити на 1 ст.л. какао-порошку)

Для начинки: лимонний курд або варення (зі свіжими вершками, за бажанням) або Nutella на ваш вибір; цукрова пудра.

Приготування:

Розігрійте духовку до 170C.

Візьміть велику містку миску, просійте в неї борошно і розпушувач.

Потім просто додайте всі інші інгредієнти в миску і збийте їх міксером до однорідності. Якщо суміш погано вилітає з дерев'яної ложки при постукуванні по стінці миски, додайте 1 або 2 чайні ложки теплої води і знову збийте.

Застеліть пергаментом 2 форми для випікання діаметром 18-20 см, розділіть тісто між двома формами, вирівняйте і запікайте на середній полиці духовки близько 30 хвилин.

Коли бісквіти будуть готові, дістаньте їх із форм і залиште холонути на решітці.

Коли бісквіти охолонуть, зніміть з них пергаментний папір, на один із бісквітів викладіть начинку і зверху накрийте другим. Торт готовий!

Також ви можете приготувати шоколадну версію торта, додавши замість ванільної есенції 1 ст.л. какао-порошку.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X