Червоний оксамит. Рецепт торту-рулету з ніжною начинкою

Рулет можна заморозити та подавати пізніше (Фото:instagram.com/dessertnowdinnerlater)
Рулет гарно підходить для подачі торту на компанію, адже його зручно порційно розрізати на 12−14 шматочків.
Червоний оксамит — один із найпопулярніших тортів, котрий часто готують на зимові свята. Адже яскравий червоний колір гарно пасує до всієї естетики Різдва та Нового року.
Цей рулет можна приготувати заздалегідь і заморозити його — з холодильника десерт для багатьох здається навіть смачнішим.
Рецепт торта-рулета Червоний оксамит
Інгедієнти:
- ¾ скл. борошна
- ¼ скл. какао-порошку
- 1 ч.л. розпушувача
- ½ ч.л. солі
- 4 великих яйця
- ¾ скл. цукру
- 1 ст.л. олії
- 2 ст.л. пахти (або 2 ст.л. молока + ½ ч.л. оцту; дайте постояти 5 хвилин перед використанням)
- 1 ч.л. білого дистильованого оцту
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 2 ст.л. червоного харчового барвника
- цукрова пудра, за бажанням
Начинка:
- 220 г холодного вершкового сиру
- ½ склянки вершкового масла кімнатної температури
- 1 скл. цукрової пудри
- 1 ч.л. ванілі
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 175˚С. Вистеліть пергаментним папером прямокутну велику форму для запікання (або глибоке деко).
2. У миску просійте разом борошно, какао, розпушувач і сіль. Відкладіть.
3. Міксером збийте яйця на середній швидкості протягом 5 хвилин, доки вони не стануть світлими та пінними. Повільно додайте цукор і олію, поки міксер працює на середньому рівні.
4. Додайте пахту, оцет, ваніль і червоний харчовий барвник. Змішайтедо об'єднання. Потім додайте борошняну суміш і перемішайте, поки не тісто не стане однорідним.
5. Вилийте тісто в підготовлену форму, розрівняйте та відправте випікатися в духовку при температурі 175˚С протягом 13−15 хвилин або доки верх торта не буде пружним.
6. Готовий бісквіт підніміть за пергаментний папір і покладіть на решітку. Дайте йому відпочити 3 хвилини, щоб вийшов пар. Складіть пергаментний папір на одну з коротших сторін і щільно згорніть пиріг у рулет без начинки, поки він ще теплий. Залиште пиріг у скрученому вигляді до повного охолодження.
7. Тим часом приготуйте начинку, збивши міксером вершковий сир і масло до однорідності. Додайте цукрову пудру і ваніль, перемішайте. Поставте глазур в холодильник, поки торт не охолоне.
8. Акуратно розгорніть бісквіт, якщо він все ще теплий або вологий чи липкий, дайте йому відпочити протягом 5 хвилин. Нанесіть начинку з вершкового сиру на торт і рівномірно розподіліть її по поверхні, залишивши 1 см оголеним на кінці, до якого ви будете згортати.
9. Знову скрутіть рулет якомога щільніше, а потім відправте його в холодильник чи морозилку на кілька годин.
Готовий рулет посипте цукровою пудрою, наріжте на шматочки та подавайте.
Смачного!