Червоний оксамит. Рецепт торту-рулету з ніжною начинкою

17 грудня 2022, 05:41
Рулет можна заморозити та подавати пізніше (Фото:instagram.com/dessertnowdinnerlater)

Рулет можна заморозити та подавати пізніше (Фото:instagram.com/dessertnowdinnerlater)

Рулет гарно підходить для подачі торту на компанію, адже його зручно порційно розрізати на 12−14 шматочків.

Червоний оксамит — один із найпопулярніших тортів, котрий часто готують на зимові свята. Адже яскравий червоний колір гарно пасує до всієї естетики Різдва та Нового року.

Відео дня

Цей рулет можна приготувати заздалегідь і заморозити його — з холодильника десерт для багатьох здається навіть смачнішим.

Рецепт торта-рулета Червоний оксамит

Інгедієнти:

  • ¾ скл. борошна
  • ¼ скл. какао-порошку
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ½ ч.л. солі
  • 4 великих яйця
  • ¾ скл. цукру
  • 1 ст.л. олії
  • 2 ст.л. пахти (або 2 ст.л. молока + ½ ч.л. оцту; дайте постояти 5 хвилин перед використанням)
  • 1 ч.л. білого дистильованого оцту
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 2 ст.л. червоного харчового барвника
  • цукрова пудра, за бажанням

Начинка:

  • 220 г холодного вершкового сиру
  • ½ склянки вершкового масла кімнатної температури
  • 1 скл. цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванілі

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 175˚С. Вистеліть пергаментним папером прямокутну велику форму для запікання (або глибоке деко).

2. У миску просійте разом борошно, какао, розпушувач і сіль. Відкладіть.

3. Міксером збийте яйця на середній швидкості протягом 5 хвилин, доки вони не стануть світлими та пінними. Повільно додайте цукор і олію, поки міксер працює на середньому рівні.

4. Додайте пахту, оцет, ваніль і червоний харчовий барвник. Змішайтедо об'єднання. Потім додайте борошняну суміш і перемішайте, поки не тісто не стане однорідним.

5. Вилийте тісто в підготовлену форму, розрівняйте та відправте випікатися в духовку при температурі 175˚С протягом 13−15 хвилин або доки верх торта не буде пружним.

6. Готовий бісквіт підніміть за пергаментний папір і покладіть на решітку. Дайте йому відпочити 3 хвилини, щоб вийшов пар. Складіть пергаментний папір на одну з коротших сторін і щільно згорніть пиріг у рулет без начинки, поки він ще теплий. Залиште пиріг у скрученому вигляді до повного охолодження.

7. Тим часом приготуйте начинку, збивши міксером вершковий сир і масло до однорідності. Додайте цукрову пудру і ваніль, перемішайте. Поставте глазур в холодильник, поки торт не охолоне.

8. Акуратно розгорніть бісквіт, якщо він все ще теплий або вологий чи липкий, дайте йому відпочити протягом 5 хвилин. Нанесіть начинку з вершкового сиру на торт і рівномірно розподіліть її по поверхні, залишивши 1 см оголеним на кінці, до якого ви будете згортати.

9. Знову скрутіть рулет якомога щільніше, а потім відправте його в холодильник чи морозилку на кілька годин.

Готовий рулет посипте цукровою пудрою, наріжте на шматочки та подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X