Ніжний і освіжаючий. Рецепт лимонно-мигдалевого пирога

14 серпня, 20:33
Пиріг можна подавати зі свіжими фруктами, вершками або кремом на вибір (Фото:kristiana pinne / unsplash)

Пиріг можна подавати зі свіжими фруктами, вершками або кремом на вибір (Фото:kristiana pinne / unsplash)

Цей рецепт швидкий і досить корисний, адже в ньому немає борошна і глютену, а за рахунок відсутності масла в тісті - зовсім мало жиру.

«Якщо ви ще не пекли з мигдального борошна, наполегливо рекомендую спробувати, — пише фудблогерка Моніка Чада. — Хоча це дорожче, ніж борошно універсального призначення, воно створює вологу та ніжну консистенцію випічки».

Відео дня

Бісквіт за цим рецептом виходить ніжним, злегка вологим і розсипчастим. Кулінарка посипає пиріг цукровою пудрою та прикрашає свіжими сезонними фруктами. Однак, за бажанням, ви можете зробити його частиною складнішого бісквітного десерту.

Рецепт бісквіта з лимоном і мигдалем

Інгредієнти:

  • 4 великих яйця, жовтки і білки розділити
  • 2 ст.л. цедри лимона
  • 0,5 склянки білого цукру
  • 1,5 склянки мигдального борошна дрібного помелу
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ¼ ч.л. меленого кардамону
  • Дрібка солі
  • Цукрова пудра

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 175 °C. Покладіть пергаментний папір на дно форми для випікання і змастіть його олією.

2. У великій мисці збийте ложкою яєчні жовтки, цедру лимона та ½ склянки цукру до однорідності.

3. Перемішайте мигдальне борошно, розпушувач, кардамон і сіль та перемішайте з яєчно-жовтковою сумішшю до повного з'єднання.

4. В окремій мисці міксером збийте яєчні білки до м’яких піків (приблизно 5−6 хвилин). Додайте збиті білки в тісто, по великій ложці за раз.

5. Перекладіть тісто в підготовлену форму та випікайте при 175 °C протягом 30 хвилин.

6. Перед подачею охолодіть, посипте невеликою кількістю цукрової пудри і прикрасьте свіжими фруктами.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X