З кремом Шарлотт. Простий рецепт повітряного тістечка з безе від Лізи Глінської
Кондитер і кулінарний експерт поділилася рецептом простого, але дуже ніжного і вишуканого десерту, який можна приготувати на новорічні свята.
Для того, щоб приготувати цей десерт, потрібно всього два компоненти: безе і крем. Але їх чудове поєднання створює ніжний вершковий смак, який добре підійде для вечірнього чаювання під час зимових свят.
Рецепт безе з кремом Шарлотт
Інгредієнти для швейцарської меренги:
- 90 г білка
- 90 г цукру
- 90 г цукрової пудри
Інгредієнти для крему Шарлотт:
- 100 мл молока
- 50 г яйця
- 100 г цукру
- 1,3 стручка ванілі
- 150 г вершкового масла

Приготування
Приготуйте швейцарську меренгу:
1. Увімкніть духовку на 90С з конвекцією.
2. Змішайте білок з цукром і цукровою пудрою, поставте на парову баню, потримайте, щоб цукор розчинився.
3. Збийте масу до стійких піків.
4. Відсадіть меренгу на деко за допомогою кондитерського мішка з насадкою «закрита зірка» діаметром 8 мм.
5. Відправте в духовку на 1,5 години.
Приготуйте крем Шарлотт:
1. Змішайте молоко, цукор і яйце і поставте на невеликий вогонь. При постійному помішуванні доведіть до кипіння.
2. Накрийте плівкою в контакт, залиште остигати.
3. Збийте вершкове масло до пишності, додайте порціями основу для крему, знову збийте.
4. Перекладіть крем в кондитерський мішок з насадкою «Закрита зірка».
Зберіть тістечка:
Відсадіть крем на одну половинку безе, накрийте зверху іншою.
Смачного!
Більше кондитерських рецептів Лізи Глінської можна знайти в її книгах.