З кремом Шарлотт. Простий рецепт повітряного тістечка з безе від Лізи Глінської

31 грудня 2020, 03:50

Кондитер і кулінарний експерт поділилася рецептом простого, але дуже ніжного і вишуканого десерту, який можна приготувати на новорічні свята.

Для того, щоб приготувати цей десерт, потрібно всього два компоненти: безе і крем. Але їх чудове поєднання створює ніжний вершковий смак, який добре підійде для вечірнього чаювання під час зимових свят.

Відео дня

Рецепт безе з кремом Шарлотт

Інгредієнти для швейцарської меренги:

  • 90 г білка
  • 90 г цукру
  • 90 г цукрової пудри

Інгредієнти для крему Шарлотт:

  • 100 мл молока
  • 50 г яйця
  • 100 г цукру
  • 1,3 стручка ванілі
  • 150 г вершкового масла
Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Приготування

Приготуйте швейцарську меренгу:

1. Увімкніть духовку на 90С з конвекцією.

2. Змішайте білок з цукром і цукровою пудрою, поставте на парову баню, потримайте, щоб цукор розчинився.

3. Збийте масу до стійких піків.

4. Відсадіть меренгу на деко за допомогою кондитерського мішка з насадкою «закрита зірка» діаметром 8 мм.

5. Відправте в духовку на 1,5 години.

Приготуйте крем Шарлотт:

1. Змішайте молоко, цукор і яйце і поставте на невеликий вогонь. При постійному помішуванні доведіть до кипіння.

2. Накрийте плівкою в контакт, залиште остигати.

3. Збийте вершкове масло до пишності, додайте порціями основу для крему, знову збийте.

4. Перекладіть крем в кондитерський мішок з насадкою «Закрита зірка».

Зберіть тістечка:

Відсадіть крем на одну половинку безе, накрийте зверху іншою.

Смачного!

Більше кондитерських рецептів Лізи Глінської можна знайти в її книгах.

Безе з кремом - відео-рецепт

Показати ще новини
Радіо NV
X