Французька меренга. Сім рецептів десертів з безе, які варто приготувати

27 січня, 02:10
У класичне безе можна додати варення або барвник (Фото:charity beth long / unsplash)

У класичне безе можна додати варення або барвник (Фото:charity beth long / unsplash)

Ми зібрали найкращі рецепти для любителів хрусткої французької меренги.

Безе або меренга - це французький десерт зі збитих та запечених яєчних білків із цукром. Де і коли з'явився цей десерт достеменно невідомо, проте перші його згадки з'являються ще в 17 столітті. Найчастіше безе стає частиною складніших десертів, проте багато ласунів люблять їсти безе без інших добавок.

Відео дня

Ми зібрали сім рецептів меренги та десертів з її участю, які варто спробувати.

Почати варто з найпростішого та базового — безе. Тут все просто: збити білки з цукром і запекти на низьких температурах, доки білок не затвердіє. Але тим, хто дійсно любить цей десерт, варто спробувати приготувати безе з шоколадом і перцем чилі за рецептом Олени Єрмоленко або зробити повітряні тістечка, які складаються з двох шматочків меренги і ніжного крему шарлот. Окрім того, ви можете додати в класичне безе трохи варення для різноманітності смаків.

Потім, коли ви освоїте базу, приступайте до складніших десертів:

Рецепт рулету з меренги

Інгредієнти:

  • Білки 5-6 яєць (140 г)
  • Цукор - 175 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
  • Лимонний сік-1 ч.л.
  • Сіль - дрібка 
  • Арахіс за бажанням

Для крему:

  • Крем-сир - 250 г
  • Вершки жирністю 33% - 150 мл
  • Цукрова пудра - 100 г

Приготування:

Збийте холодні білки з лимонним соком і сіллю до м'якої піни. Потім поступово всипайте цукор та збивайте до стійких піків. До готових білків додайте крохмаль і акуратно вмішайте його.

Розігрійте духовку до 180С і застеліть деко пергаментним папером або силіконовим килимком.

Рівномірно розподіліть по деку білки, формуючи корж, посипте арахісом і випікайте його 10-15 хвилин до рум'яності.

Дістаньте корж із духовки, переверніть на інший аркуш пергаментного паперу і дайте повністю охолонути.

У цей час збийте всі інгредієнти крему до однорідності.

Рівномірно змастіть меренговий корж кремом, за бажанням додайте ягоди і, допомагаючи собі пергаментним папером, загорніть рулет.

Відправте його на кілька годин у холодильник, а перед подачею прикрасьте горіхами, ягодами чи м'ятою.

Рецепт печива з безе

Інгредієнти:

  • Борошно - 190 г
  • Вершкове масло - 120 г
  • Жовтки яєчні – 3 шт.
  • Цукор - 50 г
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль - дрібка

Для меренги:

  • Білки яєчні – 3 шт.
  • Цукор - 140 г
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Шоколадки - 2-3 шт. (30 прямокутників)

Приготування:

Збийте разом розм'якшене масло, сіль, звичайний і ванільний цукор. Додайте жовтки і збийте до однорідності.

Просійте борошно, додайте до нього розпушувач, поступово всипте в яєчно-масляну суміш. Замісіть тісто.

Із готового тіста сформуйте кулю та відправте в холодильник на 40 хвилин. Потім розкачайте його завтовшки близько 3-4 мм і виріжте печиво діаметром близько 5-6 см.

Перекладіть вирізане печиво на деко, застелене пергаментним папером, у центр кожного викладіть по одному шматочку шоколадки.

Розігрійте духовку до 150С.

У цей час збийте охолоджені білки до пишної піни, додайте цукор та лимонний сік і збивайте до стійких піків. Потім перекладіть білки в кондитерський мішок і відсадіть меренгу зверху на печиво з шоколадом.

Випікайте ваш десерт протягом 20-25 хвилин, поки безе не затвердіє. Дайте йому повністю охолонути. За бажанням прикрасьте розтопленим шоколадом або какао-порошком.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X