Безалкогольний глінтвейн. Toп-5 рецептів, щоб зігрітися та не сп’яніти

Глінтвейн допомагає забути про холод (Фото:Piotr Arnoldes / pexels)
Глінтвейн, що зігріває, сприяє виробленню ендорфінів і зміцнює імунітет.
Класичний рецепт знайомого всім глінтвейну складається з вина та спецій. Він чудово зігріває в холодну погоду та піднімає настрій, при цьому існує невелике «але». Якщо ви за кермом чи обставини не дозволяють приймати алкоголь — зігрітися не вдасться. Ідеальний варіант напою в таких випадках — безалкогольний глінтвейн. Його можуть пити навіть діти.
Глінтвейн з соку червоного винограду
Сік виноградний — 1 л
Апельсин — 0,5 шт.
Кориця — 2 палички
Гвоздика — 5 шт.
Лавровий лист — 2 шт.
Чебрець — 2 гілочки
Цукор — 2 ст.л.
Виливаємо сік у каструлю, додаємо до нього спеції, цукор та кільця заздалегідь порізаної половинки апельсина. Кулінарний експерт Євген Клопотенко рекомендує варити глінтвейн на маленькому вогні десять хвилин. Важливо не дати глінтвейну закипіти. Через десять хвилин напій можна розливати у чашки. Перед подачею додати в кожну з них кружечок апельсина.
Глінтвейн з яблучного соку
Сік яблучний — 1 л
Апельсинова цедра — з половини апельсину
Кориця — 1−2 палички
Гвоздика — 3 шт.
Цукор чи мед — за смаком
У поставлену на плиту каструлю налити сік, додати цедру та прянощі. Варити п’ять-десять хвилин, не доводячи до кипіння. За кілька хвилин до зняття з плити додати цукор чи мед. Готовому глінтвейну перед подачею на стіл необхідно настоятися під кришкою.
Глінтвейн з каркаде
Каркаде — 4 ч.л.
Кориця — 2 палички
Мед — 2 ст.л.
Гвоздика — 3 шт.
Вода — 1 л
Засипати каркаде в каструлю і залити окропом. Додати прянощі, накрити кришкою та дати настоятися п’ять хвилин. Потім поставити на невеликий вогонь і, не доводячи до кипіння, проварити ще п’ять хвилин. Готовий глінтвейн можна одразу розливати по чашках та пити.
Глінтвейн з вишневим соком та чаєм
Сік вишневий — 200 мл
Чай чорний — 1 ст.л.
Цукор — 1 ст.л.
Апельсин — 0,5 шт
Кориця (порошок) — щіпка
Родзинки — 6 шт.
Вода — 200 мл
Заливаємо в каструлю вишневий сік, додаємо в нього очищені від шкірки та білих прожилок апельсинові часточки, родзинки, цукор та корицю. Проварюємо напій на невеликому вогні п’ять-десять хвилин і додаємо в нього проціджений чорний чай. Даємо настоятися п’ять хвилин. Глінтвейн готовий!
Глінтвейн з журавлиною
Журавлина (свіжа або морожена) — 200 гр
Апельсин — 1 шт.
Цукор — 3 ст.л.
Кориця — 2 палички
Гвоздика — 5 шт.
Вода — 1 л
Журавлину викласти в каструлю, додати очищені від шкірки часточки апельсина, цукор, спеції. Залити водою і дати проваритись на повільному вогні двадцять хвилин. Готовий напій процідити через сито та розлити по келихах.