З мінімумом цукру. Морквяний торт з горіхами від кондитера Лізи Глінської

21 листопада 2021, 06:02
Прикрасити торт можна кумкватами, горіхами та попкорном в карамелі (Фото:Прес-служба Лізи Глінської)

Прикрасити торт можна кумкватами, горіхами та попкорном в карамелі (Фото:Прес-служба Лізи Глінської)

Кондитерка і кулінарна експертка поділилася рецептом корисного морквяного торта, яким варто розбавити осінній сезон гарбузових пирогів.

Морквяний торт, в якому ви навіть не відчуєте моркву — ідеальний корисний смаколик для всієї родини. Пропонуємо вам приготувати цей десерт, за рецептом Лізи Глінської, більше рецептів якої можна знайти в її кулінарних книгах.

Відео дня

Рецепт морквяного торта

Інгредієнти

Морквяний бісквіт:

  • 130 г борошна
  • 140 г коричневого тростинного цукру (або білого)
  • 10 г розпушувача
  • 1/3 ч. л. солі
  • 2 г меленої кориці
  • 80 мл соняшникової олії (рафінованої)
  • 60 мл апельсинового фрешу
  • цедра одного апельсина
  • 250 г моркви (натертої на дрібній тертці)
  • 150 г волоських горіхів (обсмажених)

Апельсиновий мармелад:

  • 100 г філе апельсина
  • 50 мл апельсинового фрешу
  • цедра одної половини апельсина
  • 4 г пектину NH
  • 40 г цукру
  • 1/5 ч. л. лимонної кислоти

Крем:

  • 250 г крем-сиру
  • 100 мл вершків (жирність не менше 30%)
  • 80 г вершкового масла (жирність не менше 82%)
  • 40 г цукрової пудри

Приготування:

Приготуйте морквяний бісквіт. З'єднайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач, сіль, порошок кориці.

Зніміть цедру з апельсина і додайте до неї натерту моркву, соняшникову олію та апельсиновий фреш.

Подрібніть за допомогою качалки на невеликі шматочки волоські горіхи і додайте до сухих інгредієнтів.

Об'єднайте суху й мокру суміші та добре перемішайте.

Затягніть дно форми фольгою, викладіть тісто у форму, розрівняйте лопаткою.

Відправте випікатися в розігріту до 170 °C духовку приблизно на 50 хвилин. По готовності дістаньте бісквіт з духовки, дайте охолонути, оберніть харчовою плівкою та залиште на 12 годин.

Приготуйте апельсиновий мармелад. Зніміть з апельсина цедру, дістаньте філе, додайте фреш.

Змішайте цукор з пектином.

Прогрійте філе, фреш і цедру до температури 40 °C. Зніміть з вогню, додайте туди цукор з пектином, і знову поверніть на вогонь.

Доведіть суміш до кипіння і через хвилину зніміть з вогню.

Додайте лимонну кислоту, перемішайте, перекладіть у миску і накрийте плівкою в контакт.

Дайте мармеладу охолонути протягом 1−2 годин.

Приготуйте крем. Відправте в чашу комбайна крем-сир, масло, цукрову пудру та збийте. Маса повинна посвітлішати та збільшитися в об'ємі в 2−3 рази.

Додайте вершки та продовжуйте збивати.

Перекладіть 2/3 готового крему в кондитерський мішок, а третину крему — в інший кондитерський мішок з насадкою закрита зірка.

Зберіть торт. Перекладіть в кондитерський мішок мармелад.

Зніміть плівку з бісквіта і розріжте на 3 коржі.

Поставте на тарілку кільце, викладіть кільце зсередини бордюрною плівкою. Покладіть один корж бісквіта, викладіть на бісквіт крем по діаметру, залишаючи місце для мармеладу, потім викладіть мармелад.

Викладіть зверху другий корж бісквіту, потім так само викладіть шар крему і мармеладу.

Викладіть третій бісквіт, зверху викладіть крем за допомогою фігурної насадки. Приберіть торт на кілька годин в холодильник.

Зніміть кільце з торта і задекоруйте кумкватами, попкорном в карамелі і горіхами в карамелі.

Смачного!

Як приготувати морквяний торт - відео-рецепт

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X