Нічого складного. Як приготувати холодний сирний чизкейк без запікання

10 вересня 2019, 20:29

Смачний десерт можна приготувати зі звичайного сиру, без запікання і складного процесу.

Чизкейк — це сирний десерт на основі товченого печива. В якості основи для десерту використовують печиво, яке перетирають в крихту. Така основа допомагає вбирати зайву рідину з сиру. Для класичного чизкейку корж роблять із цільнозернового печива — грем-крекерів.

Відео дня

Всі чизкейки можна розділити на дві категорії: ті, які потрібно випікати, і чизкейки холодного приготування. Пропонуємо рецепт холодного сирного чизкейку з сиропом або без.

Рецепт сирного чизкейку без випічки

Складові:

  • пісочне печиво — 250 г
  • масло вершкове — 100 г
  • сир — 500 г
  • цукор — 150 г
  • молоко — 2 склянки
  • желатин — 25 г
  • сироп (за бажанням) — 150 г

Приготування коржа

Печиво подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою блендера і додаємо розм’якшене вершкове масло. Ретельно розтираємо все ложкою.

На дно форми акуратно викладаємо отриману масу і утрамбовуємо, щоб вийшла рівномірна основа. Ставимо форму в холодильник.

Приготування сирної начинки

У глибоку ємність викладаємо сир, додаємо цукор і склянку молока. Перетираємо все блендером.

В окрему каструлю насипаємо 20 г желатину і поступово вливаємо склянку молока, розмішуємо і доводимо суміш до кипіння, після чого відразу прибираємо з вогню. Желатин до цього часу повинен розчинитися, тому дуже важливо добре розмішувати суміш.

Після того, як желатин трохи охолоне, вливаємо його в сирну масу і ретельно перемішуємо. Сирну масу акуратно виливаємо на пісочну основу і відправляємо чізкейк в холодильник на 4−6 годин. Наш чізкейк готовий і його вже можна їсти, але якщо додати глазур, десерт буде ще смачніше.

Приготування глазурі

Дістаємо чизкейк з холодильника. Розчиняємо 5 г желатину в 100 г води і додаємо 150 г будь-якого сиропу з варення. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи. Даємо глазурі трохи охолонути і виливаємо її поверх чізкейку, акуратно розподіляючи.

Ставимо чизкейк в холодильник ще на 30 хв. до застигання глазурі.

Показати ще новини
Радіо NV
X