Нічого складного. Як приготувати холодний сирний чизкейк без запікання
Смачний десерт можна приготувати зі звичайного сиру, без запікання і складного процесу.
Чизкейк — це сирний десерт на основі товченого печива. В якості основи для десерту використовують печиво, яке перетирають в крихту. Така основа допомагає вбирати зайву рідину з сиру. Для класичного чизкейку корж роблять із цільнозернового печива — грем-крекерів.
Всі чизкейки можна розділити на дві категорії: ті, які потрібно випікати, і чизкейки холодного приготування. Пропонуємо рецепт холодного сирного чизкейку з сиропом або без.
Рецепт сирного чизкейку без випічки
Складові:
- пісочне печиво — 250 г
- масло вершкове — 100 г
- сир — 500 г
- цукор — 150 г
- молоко — 2 склянки
- желатин — 25 г
- сироп (за бажанням) — 150 г
Приготування коржа
Печиво подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою блендера і додаємо розм’якшене вершкове масло. Ретельно розтираємо все ложкою.
На дно форми акуратно викладаємо отриману масу і утрамбовуємо, щоб вийшла рівномірна основа. Ставимо форму в холодильник.
Приготування сирної начинки
У глибоку ємність викладаємо сир, додаємо цукор і склянку молока. Перетираємо все блендером.
В окрему каструлю насипаємо 20 г желатину і поступово вливаємо склянку молока, розмішуємо і доводимо суміш до кипіння, після чого відразу прибираємо з вогню. Желатин до цього часу повинен розчинитися, тому дуже важливо добре розмішувати суміш.
Після того, як желатин трохи охолоне, вливаємо його в сирну масу і ретельно перемішуємо. Сирну масу акуратно виливаємо на пісочну основу і відправляємо чізкейк в холодильник на 4−6 годин. Наш чізкейк готовий і його вже можна їсти, але якщо додати глазур, десерт буде ще смачніше.
Приготування глазурі
Дістаємо чизкейк з холодильника. Розчиняємо 5 г желатину в 100 г води і додаємо 150 г будь-якого сиропу з варення. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи. Даємо глазурі трохи охолонути і виливаємо її поверх чізкейку, акуратно розподіляючи.
Ставимо чизкейк в холодильник ще на 30 хв. до застигання глазурі.