Без паніки. Фуд-експерти розповіли, як врятувати пересолену страву

3 червня 2016, 11:16
Щоб пересолена їжа стала знову придатною до вживання, можна використовувати деякі кулінарні прийоми

Якщо до страви додано забагато солі, не варто поспішати її викидати. Експерти SheKnows представили декілька ефективних методів повернути пересоленій їжі приємний смак.

Відео дня

Сім способів врятувати пересолену страву виглядають так:

Полоскання. У низці випадків занадто солоні інгредієнти можна просто промити. Якщо ви залишили м'ясо в дуже солоному маринаді або стушили овочі в пересоленій воді, спробуйте відкинути продукти на друшляк і промити їх у холодній воді.

Крохмаль. Якщо суп або тушковане м'ясо занадто пересолені, покладіть у страву нарізану картоплю, рис або трохи борошна. Крохмалевмісні продукти поглинають сіль і балансують смак.

Молочні продукти. Якщо страві не завадить молочний присмак, зробити її менш солоною можна за допомогою додавання молока, вершків, йогурту або сметани.

Цукор. Нейтралізувати солоний смак продуктів може цукор або мед. Однак з його кількістю важливо не переборщити.

Розведення. Врятувати смак таких страв, як супи, рагу або соуси можна розбавивши їх водою, бульйоном або томатним соком. Таким чином сіль пошириться на більший об'єм страви.

Лимонний сік. Кислотність лимонного або іншого цитрусового соку може нейтралізувати солоний смак. Цитрусові надають страві трохи терпкості й солодкуватості, тому звертайте увагу на те, яку страву ви хочете реанімувати і чи не зіпсує її такий сік.

Соус. Замаскувати солоний смак їжі можна за допомогою соусу. Наприклад, до пересоленої курячої грудки можна додати солодкий або трохи прісний соус, соус зі збитих вершків або з ягід.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо НВ
X