З фореллю. Рецепт бельгійських вафель для святкового сніданку
Шеф-кухар ресторану Kommuna Kitchen і суперфіналіст шоу МастерШеф Професіонали 2 розповів, як приготувати вафлі з кремом із форелі.
Щоб збалансувати фестиваль майонезних салатів у зимові свята, іноді варто тішити себе вишуканими стравами. А оскільки на свята працюватимуть не всі ресторани, а щоб доїхати до них, потрібно переодягати новорічну піжаму, пропонуємо вам приготувати святковий вишуканий сніданок вдома.

Рецептом бельгійських вафель із кремом з форелі, крем-сиру, зернової гірчиці та в'ялених томатів із фісташкою та кінзою поділився шеф-кухар Олександр Цвігун.
Рецепт бельгійських вафель
Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно пшеничне - 75 г
- Куряче яйце - 1 шт.
- Вершкове масло - 20 г
- Молоко – 30 г
- Сир твердий (на вибір) - 50 г
- Гарбуз - 50 г
- Крохмаль - 10 г
- Сіль - дрібка
Для крему:
- Філе форелі без шкіри - 200 г
- Крем сир - 75 г
- В'ялені томати - 30 г
- Гірчиця у зернах - 15 г
- Сіль - 2 г
- Перець - 2 г
- Рослинна олія - 25 г

Приготування:
Натираємо в тарілку на дрібну тертку гарбуз і сир, додаємо куряче яйце, перемішуємо. Після цього з'єднуємо молоко з маслом і прогріваємо на плиті, виливаємо в гарбуз та сир, просіюємо борошно та крохмаль. Замішуємо тісто, солимо. Тісто має вийти не дуже густим.
Смажимо у вафельниці. Якщо немає вафельниці, можна посмажити на сковороді.
Наріжте на шматочки форель, обсмажте на олії та охолодіть. У форель, що остигнула, додайте крем сир, дрібно нарізані в'ялені томати, зернову гірчицю, заправляємо сіллю і перцем.
На вафлю викладаємо рибний крем, прикрашаємо кінзою та подрібненою фісташкою.
Смачного!