З фореллю. Рецепт бельгійських вафель для святкового сніданку

29 грудня 2021, 03:52

Шеф-кухар ресторану Kommuna Kitchen і суперфіналіст шоу МастерШеф Професіонали 2 розповів, як приготувати вафлі з кремом із форелі.

Щоб збалансувати фестиваль майонезних салатів у зимові свята, іноді варто тішити себе вишуканими стравами. А оскільки на свята працюватимуть не всі ресторани, а щоб доїхати до них, потрібно переодягати новорічну піжаму, пропонуємо вам приготувати святковий вишуканий сніданок вдома.

Відео дня

Надано пресслужбою Олександра Цвігуна
Фото: Надано пресслужбою Олександра Цвігуна

Рецептом бельгійських вафель із кремом з форелі, крем-сиру, зернової гірчиці та в'ялених томатів із фісташкою та кінзою поділився шеф-кухар Олександр Цвігун.

Рецепт бельгійських вафель

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно пшеничне - 75 г
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Вершкове масло - 20 г
  • Молоко – 30 г
  • Сир твердий (на вибір) - 50 г
  • Гарбуз - 50 г
  • Крохмаль - 10 г
  • Сіль - дрібка

Для крему:

  • Філе форелі без шкіри - 200 г
  • Крем сир - 75 г
  • В'ялені томати - 30 г
  • Гірчиця у зернах - 15 г
  • Сіль - 2 г
  • Перець - 2 г
  • Рослинна олія - 25 г
Надано Олександром Цвігуном
Фото: Надано Олександром Цвігуном

Приготування:

Натираємо в тарілку на дрібну тертку гарбуз і сир, додаємо куряче яйце, перемішуємо. Після цього з'єднуємо молоко з маслом і прогріваємо на плиті, виливаємо в гарбуз та сир, просіюємо борошно та крохмаль. Замішуємо тісто, солимо. Тісто має вийти не дуже густим.

Смажимо у вафельниці. Якщо немає вафельниці, можна посмажити на сковороді.

Наріжте на шматочки форель, обсмажте на олії та охолодіть. У форель, що остигнула, додайте крем сир, дрібно нарізані в'ялені томати, зернову гірчицю, заправляємо сіллю і перцем.

На вафлю викладаємо рибний крем, прикрашаємо кінзою та подрібненою фісташкою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X