Травневе барбекю. Тетяна Литвинова розповіла, як вибрати м’ясо та рибу для шашлику

1 травня 2021, 12:12

Кулінарна експертка розповіла, як вибрати та приготувати м’ясо і рибу в стилі барбекю.

Травневі свята — час довгоочікуваних пікніків і вилазок на шашлики. Тут важлива хороша компанія, погода і смачно приготовані м’ясо та риба. А смачна страва завжди починається з правильно обраного шматка.

Відео дня

Тетяна Литвинова рекомендує вибирати для барбекю м’ясо з прожилками жиру, щоб шашлик вийшов соковитим. Хорошим варіантом для м’яса на грилі буде свиняча шия, корейка на кістці та грудинка з прошарками жиру. З птиці можна вибрати філе індички або курки, перепелів, курчати або курячі ніжки.

При купівлі м’яса звертайте увагу на два критерії: воно не повинно бути липким і темним. Жир при цьому повинен бути світлим, це свідчить про те, що тварина була молодою. Ще один спосіб перевірити свіжість м’яса, надавити пальцем на м’якоть на зрізі та почекати поки воно розрівняється. Свіже м’ясо має зробити це швидко, адже воно завжди пружне.

При виборі риби звертайте увагу на ті критерії: пружність і колір. Тетяна Литвинова рекомендує купувати лосося та білого амура.

Рецепт м’яса та риби на мангалі

Інгредієнти:

  • М’ясо — свинина, курятина, індичка
  • Риба — лосось, амур
  • Готові маринади
Лосось на грилі (Фото: Тетяна Литвинова)
Лосось на грилі / Фото: Тетяна Литвинова

Приготування:

Свинину помийте та висушіть. Заточіть ніж і добре наріжте м’ясо поперек волокна. Половину м’яса відріжте на шашлик невеликими шматочками, а іншу половину поріжте на стейки. Жир і прожилки обов’язково зріжте.

Курку наріжте так само, як і свинину.

Якщо ви готуєте перепелів, спочатку зріжте шию та крильця, оскільки вони швидше за все готуються і підгорають. Верх хребта також зріжте, щоб можна було розгорнути тушку листом.

Лосось наріжте стейками.

Філе амура можна просто маринувати, попередньо вимивши його і висушивши.

Замаринуйте ваші м’ясо та рибу в улюблених маринадах. Ви можете скористатися готовими або приготувати самостійно.

Для смаження викладіть все на сітки (рибу та м’ясо окремо) і смажте. Тетяна Литвинова не рекомендує використовувати хімічні розпалювачі, щоб ніякі запахи або смаки не передалися їжі.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X