5 ідей для страв на барбекю: як приготувати смачне меню на грилі для зустрічі з друзями та родиною

24 квітня, 10:40
Партнерський проєкт
depositphotos

depositphotos

Великодні свята завершуються, останні пасочки ми з'їли або приготували з них нові смачні страви, але кулінарні експерименти на цьому не закінчуються.

За підтримки Олейна

Нарешті погода дозволяє влаштовувати зустрічі з друзями та родиною на природі за барбекю! Готування на вогні додає особливого шарму та смаку стравам, особливо коли можна насолоджуватися чарівним ароматом та смаком свіжої грильованої їжі просто неба. Якщо ви шукаєте ідеї для смачного меню на грилі, ми маємо для вас 5 неймовірно смачних рецептів. Готуйтеся до незабутнього досвіду гастрономічних насолод, налаштовуйте гриль та вперед до кулінарних відкриттів!

Відео дня

Підготуйте гриль: перед початком готування ретельно очистіть його від залишків попереднього використання та розігрійте на високій температурі, щоб позбутися залишків жиру та забезпечити чисте готування.

1. Грильована кукурудза з соняшниковою олією та петрушкою

depositphotos
Фото: depositphotos

Інгредієнти:

  • кукурудза, очищена від листків та волокон — 4 шт.;
  • рафінована соняшникова олія «Олейна» — ¼ склянки;
  • свіжа петрушка — пучок;
  • сіль — до смаку.

Приготування:

  1. Приготуйте гриль для готування на високій температурі (близько 200−220°C).
  2. Для маринаду у великій мисці змішайте соняшникову олію, свіжу мілко порізану петрушку та додайте сіль на смак.
  3. Покладіть кукурудзу в цю миску та добре обваляйте в маринаді, щоб кукурудза рівномірно покрилася ним.
  4. Покладіть кукурудзу на гарячий гриль і готуйте близько 10−12 хвилин, часто перевертаючи, поки вона стане м’якою на дотик.
  5. Вийміть кукурудзу з гриля та покладіть на тарілку. Знову змастіть залишками маринаду та посипте додатковою петрушкою перед подачею на стіл.
Дайте стравам відпочити кілька хвилин після готування на грилі, перш ніж подавати на стіл. Це дозволить сокам розподілитися рівномірно всередині страви, забезпечуючи більш ніжний та насичений смак.

2. Грильовані овочі з медово-гірчичним маринадом

depositphotos
Фото: depositphotos

Інгредієнти:

  • цибуля — 1 шт.;
  • перець болгарський — 1 шт.;
  • цукіні - 1 шт.;
  • баклажан — 1 шт.;
  • рафінована соняшникова олія «Олейна» — 2 столові ложки;
  • мед — 2 столові ложки;
  • гірчиця — 1 столова ложка;
  • сіль та перець — до смаку.

Приготування:

  1. Змішайте «Олейна», мед, гірчицю, сіль та перець в мисці, це буде маринад.
  2. Наріжте цибулю, перець болгарський, цукіні та баклажан кільцями.
  3. Покладіть нарізані овочі в миску з маринадом та добре обережно обмастіть їх, щоб рівномірно покрилися маринадом.
  4. Покладіть овочі на гарячий гриль та готуйте, перевертаючи, близько 5−7 хвилин.
Використовуйте соняшникову олію: вона може бути чудовим варіантом для маринування м’яса або риби перед готуванням на грилі, оскільки має високу температуру димлення і допоможе надати стравам більш апетитного вигляду та смаку.

3. Курячий шашлик

depositphotos
Фото: depositphotos
Інгредієнти:
  • курячі філе — 500 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • рафінована соняшникова олія «Олейна» — половина пляшки;
  • сік 1 з лимона;
  • суміш трав — до смаку;
  • сіль та перець — до смаку.

Приготування:

  1. Поріжте куряче філе шматочками для шашлику.
  2. Цибулю поріжте кільцями.
  3. Змішайте соняшникову олію, суміш трав, сік з лимона, сіль та перець.
  4. Покладіть нарізане куряче філе та цибулю в миску та залийте маринадом з п. 3. М’ясо має повністю бути покрито маринадом.
  5. Залиште на декілька годин, а в ідеалі - на ніч, щоб м’ясо добре просочилося маринадом. Не хвилюйтеся, що курка вийде занадто жирною — адже олія в тандемі з жиром є провідниками смаку, тому аромат спецій краще проникне в м’ясо і розкриється.
  6. Нанизуйте курячі шматочки на шпажки та викладіть на гарячий гриль.
  7. Готуйте шашлики на барбекю, перевертаючи, близько 10−15 хвилин.
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
Якщо м’ясо або риба має багато жиру, можна використати алюмінієву фольгу під грилем, щоб в вогонь не крапав жир та не спричинив займання.

4. Рибне філе в кисло-солодкому соусі

depositphotos
Фото: depositphotos

Інгредієнти:

  • рибне філе (лосось, тунець, тріска тощо) — 4 шт.;
  • соєвий соус — ¼ склянки;
  • кетчуп — ¼ склянки;
  • буряк — 1 шт.;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • оцет (білий винний або рисовий) — 2 столові ложки;
  • свіжий імбир — 1 чайна ложка;
  • соєвий соус — 1 чайна ложка;
  • рафінована соняшникова олія «Олейна» — 2 столові ложки;
  • сіль та перець — до смаку;
Приготування:
  1. Приготуйте соус, змішавши у каструлі соєвий соус, кетчуп, натертий буряк, цукор, оцет, протертий імбир та соєвий соус.
  2. Доведіть до кипіння на середньому вогні та варіть 5−7 хвилин, поки соус не загусне. Зніміть з вогню та залиште на деякий час.
  3. Рибне філе промийте, осушіть та приправте сіллю та перцем з обох боків.
  4. Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні.
  5. Обсмажте рибу на розігрітому грилі з одного боку близько 3−4 хвилини, доки не стане золотисто-рудого кольору.
  6. Переверніть рибу та обсмажте з іншого боку 3−4 хвилини до готовності.
  7. Покладіть рибу в раніше приготовлений кисло-солодкий соус, дайте постояти 5 хвилин.
  8. Покладіть рибу знову на гриль ще на 1−2 хвилини.

5. Грильовані гриби з маринадом на основі бальзамічного оцту та розмарину

depositphotos
Фото: depositphotos
Інгредієнти:
  • шампіньйони (або інші гриби на вибір) — 500 г;
  • бальзамічний оцет — 3 столові ложки;
  • рафінована соняшникова олія «Олейна» — 2 столові ложки;
  • соєвий соус — 1 столова ложка;
  • мед — 1 столова ложка;
  • розмарин (свіжий або сушений) — 1 чайна ложка;
  • сіль та перець — до смаку.

Приготування:

  1. Гриби ретельно вимийте та обсушіть.
  2. У мисці змішайте бальзамічний оцет, оливкову олію, соєвий соус, мед, розмарин, сіль та перець.
  3. Додайте гриби до маринаду та дайте їм просочитися 15−20 хвилин.
  4. Розігрійте гриль на середньому вогні. Покладіть гриби на гриль та готуйте їх по 5−7 хвилин з кожного боку.
  5. Подавайте гриби зі свіжим розмарином та залишками маринаду.

Барбекю — це відмінний спосіб зібрати друзів та родину разом, насолодитися смачними стравами та створити незабутні спогади. Не відкладайте зустрічі з найріднішими на завтра або на «після свят» — обіймайте та радійте спілкуванню з близькими вже зараз.

Олейна, готуємо з любов’ю!

Показати ще новини
Радіо NV
X