За карпатським рецептом. Як приготувати банош з грибами і гуцульською овечою бринзою

16 січня 2020, 16:02

Банош, мамалига і полента — страви з кукурудзяної крупи стали національною гордістю в Україні, Молдові, Румунії, Грузії та Італії. Готуємо кукурудзяну крупу за карпатським рецептом.

Банош — один з найулюбленіших спогадів українців, які повертаються з відпочинку в Карпатах. Ця страва калорійна і чудово допомагає переносити зимну погоду. Приготуйте справжній банош за рецептом НВ Style.

Відео дня

Щоб отримати однорідну консистенцію баноша, вибирайте кукурудзяну крупу найбільш дрібного помелу — манку тонкого помелу або борошно середнього помелу. Секрет смаку справжнього карпатського баноша — у використанні гуцульської овечої бринзи (бриндзі).

Банош з грибами і гуцульською бриндзею

Улюблена зимова страва українців

Інгредієнти

120 г кукурудзяного борошна середнього помелу
500-700 г вершків середньої жирності або жирної домашньої сметани
500 мл води
200 г грибів
250 г гуцульської овечої бриндзі
1 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. вершкового масла
сіль, чорний перець за смаком

Інструкція приготування

Загальний час: 03:30 (Час приготування: 00:30)

  1. Змішайте сметану з водою, посоліть та закип'ятіть на невеликому вогні. Помішуючи, тонкою цівкою всипте кукурудзяну крупу. Продовжуйте мішати й варити кукурудзу до готовності (близько 5 хвилин або довше - в залежності від помелу).
  2. Вмішайте половину бринзи.
  3. Свіжі гриби очистіть, поріжте і обсмажте в суміші олії і вершкового масла.
  4. банош з грибами, посипавши рештою бриндзі.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X