«Смак на дві зірки Мішлен». Рецепт банофі пай від Ектора Хіменеса-Браво
Шеф-кухар і беззмінний суддя проєктів МастерШеф розповів, як приготувати легкий літній десерт з бананом.
Банофі - англійська пиріг, який поєднує смаки карамелі та банана. І хоча сам пиріг з’явився не так давно, тільки в другій половині 20 століття, він міцно закріпився серед інших британських і світових десертів як один із улюбленців публіки. Адже поєднання банана з карамеллю дійсно, незважаючи на простоту, є одним із найкращих.
Ектор Хіменес-Браво вважає банофі пай одним із найкращих літніх десертів, адже він досить легкий, але при цьому все ж вишуканий.
Рецепт бананового пирога
Інгредієнти:
- Листкове тісто — 1 лист 30 см
- Банан — 4 шт.
- Коричневий цукор — 150 г
- Масло вершкове — 100 г
- Ваніль — 1 г
- Кориця — 1 г
Приготування:
Очищаємо банани від шкірки, 2 банана розрізаємо навпіл, а 2 залишаємо цілими.
У сотейник з товстим дном викладаємо масло і коричневий цукор, додаємо корицю і ваніль. Нагріваємо до утворення однорідної карамелі, опускаємо в неї банани і перевертаємо їх так, щоб вони повністю були в карамелі.
Вирізаємо листкове тісто під форму для випікання, робимо надсічки виделкою по всій площині.
У форму викладаємо банани в карамелі, по краях — цілі, всередину — розрізані, поливаємо залишками карамелі. Зверху викладаємо тісто і вирівнюємо по краях, щоб воно щільно прилягало.
Випікаємо пай 30 хвилин при 180С. Після випікання даємо повністю охолонути, кладемо зверху на форму тарілку і перевертаємо банофі.
Смачного!