Їжа вихідного дня. Як приготувати чудовий банановий хліб

25 травня 2019, 08:43

НВ разом із Женею Головіною, авторкою блогу #женяякаїсть, у новій рубриці Їжа вихідного дня ділиться простими рецептами для ідеальних вихідних після тривалого робочого тижня та бурхливої п’ятниці.

За статистикою World Nutrition Summit 76% людей відчувають почуття провини, через те, що викидають занадто багато їжі. Решта 24% купують в супермаркетах самотні переспілі банани і роблять з них найкращу ранкову випічку.

Відео дня

Тільки кого тепер здивуєш круасанами і ватрушками? Інша справа - банановий хліб - і поживно, і в міру солодко, і ефектно.

Інгредієнти:

  • 100 г очищених волоських горіхів
  • 500 г стиглих бананів
  • 125 г вершкового масла
  • 125 г тростинного цукру
  • 2 великих яйця
  • 200 г борошна
  • 2 чайних ложки пекарського порошку
  • 1 чайну ложку соди гашеної
  • мелена кориця

Час приготування: 60 хвилин

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Розігрійте духовку до 170 °C

Обсмажте волоські горіхи на сковорідці до запаху нескінченного щастя.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Потім почистіть і розімніть банани, так щоб консистенція була нерівномірною.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Перетріть з цукром підтале вершкове масло до однорідної маси, після чого вбивайте в неї яйця по одному - ця жирна, збита міксером маса буде початком нашого неймовірного бананового хліба.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Пропустіть через ніж обсмажені волоські горіхи і поступово вмішайте їх в цукрово-масляну масу. Потім додайте решту складових: бананове пюре, борошно, пекарський порошок і соду, корицю і трішечки солі. Ідеально змішайте все міксером.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Змочіть пекарський пергамент і розкладіть по формі, потім вилийте в форму тісто і випікайте в духовці протягом 40 хвилин.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Перед подачею дайте буханцю охолонути, поріжте на шматочки і намажте ніжним вершковим сиром.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Що може бути краще в цей прекрасний суботній ранок? Хіба що, повернутися до ліжка після ситного сніданку!

Дякуємо за допомогу в організації зйомки студію Vlasna кухня .

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X