Бабагануш. Як приготувати просту та смачну близькосхідну закуску з баклажанів

16 липня 2020, 03:00

Настав сезон баклажанів, а значить, вони нарешті масово доступні на прилавках магазинів і ринків, і пора приготувати з них щось смачне. Ділимося рецептом бабагануша від гастро-експериментаторки й авторки блога Томати і сіль Наталки Денисенко, співвласниці продакшну Beloesuhoe і агентства Videofirma.

З початком сезону баклажани повинні стати головним овочем на вашому столі, адже вони не тільки повні вітамінів і корисних мікроелементів, вони ще й низькокалорійні та сприяють схудненню.

Відео дня

Тому зберігайте собі рецепт баклажанового Бабагануша, популярної страви на Близькому Сході.

Бабагануш: рецепт

Інгредієнти:

  • Баклажани - 6-8 шт. середнього розміру
  • Тахіні (кунжутна паста) - 2-3 столових ложки
  • Лимон - половинка
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Кінза - півпучка
  • Оливкова олія, сіль
  • Приправи за бажанням

Приготування:

Баклажани вибирати краще довгі й тонкі, адже вони найменш соковиті, а зайва волога в цій страві не потрібна. Робимо кілька проколів виделкою (інакше вони можуть вибухнути в духовці, а мити її - не найприємніша розвага), і цілими відправляємо на 40-60 хв в духовку, розігріту до 180 градусів. На готовність пробуємо, протикаючи їх виделкою: баклажани повинні бути повністю м'якими, всередині по відчуттях - пюре. Дістаємо та даємо повністю охолонути.

Далі ложкою виймаємо зі шкірки всю м'якоть. Додаємо до неї оливкову олію, пару столових ложок тахіні, сік половинки лимона, часниковий зубчик, кінзу, сіль і за бажанням інші спеції. Решта - робота для блендера. Тут впорається будь-який, навіть погружний.

До страви варто приготувати грінки або хлібці. Наталка Денисенко також рекомендує додати її улюблений чилі.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X