Проста, але вишукана закуска. Рецепт запечених баклажанів із сиром і томатами

12 березня, 21:55
Соус має італійські смаки — базилік і томати (Фото:fotointoscana by moira e raffaella / unsplash)

Соус має італійські смаки — базилік і томати (Фото:fotointoscana by moira e raffaella / unsplash)

Рецептом у своїх соцмережах поділився шеф-кухар Микола Люлько.

Ця страва досить проста за інгредієнтами та процесами, однак розлітається вона моментально. Смак цієї страви перевершує очікування, завдяки італійським акцентам.

Відео дня

Рецепт баклажанів у духовці

Інгредієнти:

  • Баклажан — 600 г
  • Оливкова олія — 30 г
  • Сіль — 5 г
  • Сир моцарела — 250 г

На соус:

  • Томат пелаті - 250 г
  • Оливкова олія — 40 г
  • Цукор — 30 г
  • Сіль — 3 г
  • Базилік — 30 г
  • Часник — 15 г

Приготування:

1. Наріжте баклажани кружальцями товщиною 1,5−2 см. Зробіть надрізи сіткою, не прорізаючи до кінця.

2. Викладіть баклажани на застелене пергаментним папером і змащене олією деко, посоліть.

3. Змішайте томати, олію, цукор, сіль, нарізаний базилік і подрібнений часник.

4. Викладіть на кожен баклажан соус, а потім викладіть порваний руками сир моцарела так само на кожне кружальце.

5. Запікайте в духовці впродовж 15 хвилин за температури 180 °C.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X