Парміджана. Рецепт італійської запіканки з баклажанів

1 листопада 2022, 05:25
Запікати можна в одній великій формі або в порційних (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Запікати можна в одній великій формі або в порційних (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Публікуємо рецепт італійської блогерки Сімони Мірто Tavolartegusto.

Парміджана з баклажанів — це насичена і ситна страва італійської кухні, що складається з баклажанів, сиру, помідорів і базиліку, запечених шарами до хрусткої та тягучої скоринки. Як і в будь-якого традиційного рецепту, в нього є багато варіацій, які змінюються в залежності від регіону: десь додають яйце, але не додають помідори, десь додають гарбуз, десь — артишоки чи цукіні. Тож, готуючи, ви також можете додати якийсь бажаний інгредієнт за бажанням.

Відео дня

Для збирання страви складники мають охолонути, тож за бажанням ви можете зробити заготування з вечора, а приготувати запіканку наступного дня.

Рецепт запіканки з баклажанами

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 700 мл томатного соусу
  • 450 г моцарели
  • 80 г пармезану або грана падано
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • ¼ цибулі
  • листя свіжого базиліка
  • сіль
  • олія для смажіня

Приготування:

1. Спершу наріжте моцарелу скибочками товщиною 5 мм і просушіть шматочок за шматочком чистою тканиною чи паперовим рушником.

2. Приготуйте томатний соус. Цибулю дрібно наріжте ножем, обсмажте на 1 столовій ложці олії, потім додайте томатний соус, базилік і готуйте під кришкою приблизно 20 хвилин. Потім посоліть і відставте.

3. Тим часом вимийте баклажани, обсушіть і наріжте кружечками товщиною приблизно 4−5 мм. Обсмажте баклажани у великій кількості олії у великій сковороді, щоб прискорити приготування. Перевертайте десь через 1,5 хвилини. Перекладіть на паперові рушники та промокніть, щоб позбавити зайвого жиру.

4. Дайте всім інгредієнтам охолонути. Ви також можете зібрати страву наступного дня, приготувавши складники з вечора.

5. Викладіть у форму для запікання 2 черпачки томатного соусу. Далі по порядку викладайте шар баклажанів, уникаючи голих проміжків, далі моцарели, базиліку, 2 столові ложки пармезану. Повторіть усе знову, починаючи з томатного соусу. Останній шар щедро посипте пармезаном.

6. Відправте страву в розігріту до 180 °C духовку на 25−30 хвилин. Потым перемістіть форму на нижній шар духовки, додайте 2 столові ложки соусу та жменю пармезану. Підніміть температуру до 200 °C і готуйте ще 10 хвилин.

Подавати можна гарячою чи охолодженою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X