Овоч довголіття. Чим корисний баклажан і як його готувати
На Сході баклажани називають «овочами довголіття». Їх можна смажити, варити, запікати, тушкувати, маринувати, готувати на грилі і навіть їсти сирими.
Овоч баклажан належить до виду багаторічних трав’янистих рослин роду Паслін. Дикі баклажани вперше виявили і почали окультурювати в країнах Середнього Сходу, в Південній Азії і Індії.
Баклажани їдять злегка недозрілими, так як при повному дозріванні овоч стає несмачним. Сирі плоди на смак гіркуваті - перед приготуванням їх радять замочувати в підсоленій воді, але багато сучасних сортів не вимагають цього.
Користь баклажанів
Баклажани низькокалорійні і неймовірно корисні для здоров’я. Для хорошої роботи серцево-судинної системи і профілактики атеросклерозу рекомендують включати в свій раціон страви з баклажанів.
Крім того, баклажан добре впливає на травлення і рекомендований тим, хто стежить за фігурою — овоч можна і потрібно використовувати в лікувальних дієтах і для схуднення.
Аскорбінова кислота в баклажанах допомагає при профілактиці різних простудних захворювань. Також вживання баклажанів допомагає нормалізувати водно-сольовий баланс.

Як заморозити баклажани?
Для того, щоб заморозити баклажани, потрібно кілька хвилин пробланшувати їх в окропі, потім витерти, скласти в пакет і відправити в морозилку. Термін зберігання баклажанів в морозильній камері - три місяці.
Страви з баклажанів
Як приготувати баклажани? Баклажани найчастіше їдять у вигляді закуски. Страви з баклажанів популярні в європейських кухнях, в грузинській, китайській та інших азіатських кухнях. Також дуже популярні різні заготовки з баклажанів, які роблять на зиму. Баклажани на зиму — це і мариновані баклажани, і баклажанна ікра, і консервовані салати, а також квашені баклажани, баклажани з аджикою.

Баклажани як гриби на зиму
Проста закуска, яка не потребує тривалого приготування. За смаком дуже нагадує гриби, тому й називається «баклажани як гриби».
Для приготування нам знадобляться:
Баклажан — 1
Лавровий лист — 1
Запашний перець — 3
Кріп
Оцет — 100 гр
Миємо баклажан, відрізаємо плодоніжки і ріжемо овоч на невеликі кубики. Заливаємо баклажан підсоленою водою на годину, після чого воду зливаємо. Далі відправляємо баклажан в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, знімаємо піну і додаємо в воду оцет. Після чого в простерилізовану банку кладемо перець, лавровий лист і кріп (за смаком). Відправляємо в банку баклажан, заливаємо гарячим розсолом і закочує банку.
Баклажани по-корейськи
Щоб приготувати закуску, потрібно взяти:
200 гр баклажанів
60 гр болгарського перцю
50 гр ріпчастої цибулі
10 гр перцю чилі
30 гр соєвого соусу
зелень
часник
Нарізаємо цибулю і перець невеликими кубиками. Злегка обсмажуємо овочі на рослинній олії. Далі приступаємо до баклажанів — миємо, нарізаємо і додаємо в сковорідку до інших овочів. Обсмажуємо все близько 10 хв. Дуже дрібно нарізаємо зелень, перець чилі і часник. Додаємо все в сковороду до овочів і перемішуємо. Вливаємо в сковороду соєвий соус, додаємо сіль і перець, і вимикаємо вогонь. Закуска готова.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life