Ароматний напій. Як приготувати гарячий шоколад
Діти швидше будуть повертатися зі школи, якщо знатимуть, що вдома на них чекає смачний полуденок — гарячий шоколад.

Гарячий шоколад люблять і дорослі, і діти. Приємний гарячий напій здатний подарувати незабутні смакові відчуття.
НВ Style пропонує рецепт гарячого шоколаду від шеф-кухаря Марко Черветті. Італієць за походженням, Марко провів багато років в Бразилії, Китаї та Росії, вивчаючи при цьому місцеву кухню і вина. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко Черветті став Шефом року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року.
Марко Черветті зазначає, що зазвичай з якісного какао гарячий шоколад виходить густий, кремовий — такий, яким він і повинен бути. Але якщо ви не впевнені в якості вашого какао, додайте до маси столову ложку борошна. Це допоможе отримати ту ж кремову консистенцію.
Гарячий шоколад
Напій особливо сподобається дітям
Інгредієнти
Інструкція приготування
Загальний час: 00:15 (Час приготування: 03:00)
- Робимо збиті вершки - об'єднуємо вершки з цукром, і блендером доводимо до стану, коли збита маса не буде виливатися з ємності, навіть якщо ємність перевернути догори дном.
- Тепер в каструлю висипте какао, цукор і молоко. Віночком перемішайте та оцініть, чи не занадто густо або рідко.
- На мінімальному вогні заваріть шоколад - постійно помішуйте. Гарячий шоколад готовий, коли він став густішим та глянцевим.
- Вилийте порцію шоколаду у високу склянку і прикрасьте збитими вершками.
Порада від Марко: не додавайте до какао багато цукру — гарячий шоколад не повинен бути надсолодким, адже цукор нівелює смакові властивості какао. Любите солодке — краще додайте побільше цукру до вершків.
Рецепт гарячого шоколаду від Марко Черветті - відео
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life