Арахіс і вино. 13 несподіваних продуктів, якими не варто пригощати веганів

29 березня 2016, 16:09
Експерти назвали 13 продуктів, які опинилися в чорному списку строгих вегетаріанців

Бути веганом – не означає просто не їсти м'яса. Перед покупкою їжі суворі вегетаріанці, як правило, тричі перевіряють етикетку обраного продукту, пише SheKnows. З етичних міркувань вегани виключають зі свого раціону продукти тваринного походження.

Відео дня

13 продуктів, які веганам краще не пропонувати, такі:

Рафінований цукор. У деяких випадках при очищенні рафінованого цукру використовуються фільтри з вугіллям з кісток тварин. Якщо не хочете засмучувати друга-вегана, стежте за тим, щоб компанія-виробник не використовувала таких технологій під час обробки цукру. Або просто виберіть інший підсолоджувач: кленовий сироп або нектар агави.

Желе, зефір, мармелад. Ці солодощі зазвичай виготовляють з желатину, який складається з колагену, що надходить з продуктів тваринного походження.

Цукерки. Деякі цукерки покривають блискучою кондитерською глазур'ю. Така глазур може бути вироблена зі смоли, яку виділяють жуки.

Продукти червоного кольору. Для виробництва барвника, що надає червоний колір, використовуються висушені самки комах щитівок. Отриманий барвник під назвою кошеніль (E120) широко застосовується для виробництва різних гарнірів, десертів, глазурі, джемів, консервів, соків, напоїв, соусів та іншого.

Соєвий сир. Перш ніж його купувати, слід поглянути на етикету. Часто виробники додають до складу такого сиру молочний білок казеїн.

Соуси та заправки. Багато соусів і салатних заправок виготовляються з анчоусів або вершків. Дивіться на склад продукту.

Арахіс. Деякі виробники в якості добавки до арахісу використовують желатин.

Чіпси. Багато чіпсів, особливо зі смаком барбекю, містять курячий жир.

Готові суміші для кексів. Багато хто вважає, що суміші для випічки виробляють саме для веганів, оскільки до них слід додавати масло та яйця, які вегани замінюють іншими продуктами. Однак у складі таких сумішей може міститися цукор, молочні добавки і навіть свинячий жир.

Пересмажені боби. Під час приготування цієї страви використовують свинячий жир.

Маргарин. Незважаючи на те, що в низці випадків маргарин виробляють з додаванням рослинної олії, а не з молочних продуктів, такий марган може містити желатин, казеїн або сироватку.

Апельсиновий сік. Деякі виробники додають до апельсинового соку Омега-3 жирні кислоти, джерелом яких є риба.

Пиво та вино. Багато пивоварних і винних заводів для фільтрування напоїв використовують мембрану, яка зроблена з сечового міхура тропічних риб. Тому, перш ніж здійснити покупку, перевірте в Інтернеті, чи гарантує бренд відповідність вимогам веганів.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X