Від перепічки до молекулярної кухні. Міша Кацурін і Антон Птушкін випустили фуд-тревел-шоу про заклади Києва

27 жовтня, 14:55
У випуск попали як модний ресторан Mirali, так і символ Києва — перепічка (Фото:Скріншот відео з YouTube-каналу Міша Кацурін)

У випуск попали як модний ресторан Mirali, так і символ Києва — перепічка (Фото:Скріншот відео з YouTube-каналу Міша Кацурін)

Минулого року ресторатор і тревел-блогер запустили спільне фуд-тревел-шоу, щоб показувати світ, людей та культуру через їжу. Наразі настав час кулінарної мандрівки Україною, перша локація якої — Київ.

Зараз — найкращий час, щоб показувати кухню рідних міст, тож Міша Кацурін і Антон Птушкін вирішили почати з Києва. На це є кілька причин: по-перше, обоє живуть у Києві й гарно його знають; по-друге, щоб викликати почуття гордості за Київ і Україну, адже пишатися нам є чим; по-третє, щоб показати людям за кордоном, наскільки перспективним Київ є для фуд-туризму; ну й останнє, але не за значимістю — оскільки це «улюблене місто» Міші й Антона.

Відео дня

Скріншот відео з YouTube-каналу Міша Кацурін
Фото: Скріншот відео з YouTube-каналу Міша Кацурін

«Я дуже давно мріяв розповісти про Київ, бо страшенно захоплююсь містом. Для мене Київ — нереально гастрономічне місце світового рівня. Ми тут живемо, тому часто цього просто не помічаємо і сприймаємо як даність. Але у випуску я не зміг показати і 10% від того, що хотів би, бо дуже багато видатних місць. Якщо показувати все, буде епізод на 8 годин. Тому я зробив окремий гід з улюбленими місцями», — коментує Міша Кацурін.

З останнього випуску на каналі пройшло два місяці. Тоді Кацурін і Птушкін їли шашлик із крокодила. А сьогодні презентують випуск про українську кухню і вже рідною мовою. У новому випуску, присвяченому їжі Києва, Міша і Антон розповідають, де найкраща шаурма у місті, чому сирники — це суто українська страва, де їсти котлету по-київськи, а де — фісташковий Київський торт.

Скріншот відео з YouTube-каналу Міша Кацурін
Фото: Скріншот відео з YouTube-каналу Міша Кацурін

«Це мій перший випуск, який я повністю записував українською. Через обмежений словниковий запас, я відчував себе першокласником вечірньої школи. Бекав, мекав, соромився і нічого не міг сформулювати. Але я навчаюся», — додає Кацурін.

У серії про їжу Києва глядачі побачать найкращі гастро-місця міста, дізнаються про культовий ресторан Струмок та дуже контрастний із ним трендовий Mirali. Про ресторан Молодість, який до війни відвідали понад 80 тисяч людей за місяць, та про те, як українські ресторатори працюють під час війни.

«Усі мої співрозмовники були дивовижними. Усі допомагають країні, всі створюють, донатять, відбудовують, вірять, підтримують. Максимальна гордість за кожного. У нас дивовижні люди!».

Під час зйомок помітили, що в Києві значно складніше домовлятися з бізнесами, щоб потрапити на кухню і показати процес, на відміну від тих же тайців. Це особливість нашої ментальності. Авторам фуд-тревел-шоу не вдалося потрапити всюди, куди хотіли, не дивлячись на зв‘язки.

Показати ще новини
Радіо НВ
X