«Швидко, просто, смачно». Як приготувати курку в соусі карі за рецептом Аніти Луценко

3 квітня 2021, 04:05

Українська спортсменка і фітнес-тренер Аніта Луценко розповіла, як приготувати ситне, корисне і просте блюдо — куряче філе в спеціях.

Рецептом страви вона поділилася e своєму Instagram. «Швидко, просто, смачно — можемо висікти ці слова на нашому кулінарному гербі. Разом з рецептом цієї курки», — написала тренер в пості. До слова, калорійність цієї страви — 307 ккал на порцію.

Відео дня

Як приготувати курку в каррі-соусі за рецептом Аніти Луценко

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100 г вершків або густого кокосового молока
  • 1 ст. л. часниково-імбирної пасти або 2 дрібно нарізаного зубчики часнику
  • 1 ч. л. куркуми
  • 1 ч. л. каррі
  • 5 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • щіпка чилі-пластівців
  • сіль перець

Приготування:

1. Куряче філе промити і нарізати невеликими смужками приблизно по 2−3 см. Цибулю і моркву помити, почистити, нашаткувати тонкими кільцями.

2. У сковороді з товстим дном на оливковій олії протушкувати часниково-імбирну пасту приблизно 2 хвилини, а потім додати цибулю, моркву, куряче філе і швидко перемішати, щоб скоринка не встигла утворитися. Потім влити вершки, соєвий соус, спеції, накрити кришкою і тушкувати 10−15 хвилин.

3. Найкраще подавати з відвареним рисом, булгуром або кіноа.

Смачного!

Нагадаємо, раніше Аніта Луценко розповіла про плюси і мінуси популярної дієти для схуднення. У прямому ефірі тренер розібралася, наскільки безпечна популярна кето-дієта.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X