Для фанів «сіннабону». Найкращий рецепт пирога-зірки з корицею

7 грудня 2019, 06:47

Простий рецепт святкової випічки для любителів булочок «сіннабонів» від англійського шефа.

Британський шеф Люсі Варнава поділилася з НВ Style рецептом улюбленої англійської випічки зі своєї нової книги Англійське Різдво, яка вийшла друком у грудні.


Кращий рецепт коричного пирога-зірки виявився ще і одним з найпростіших. Хочете створити атмосферу свята в будинку? Беріть корицю і до справи.

Відео дня

Коричний пиріг-зірка (Фото: Олена Лукашенко)
Коричний пиріг-зірка / Фото: Олена Лукашенко

Різдвяний пиріг-зірка з корицею

Випічка, яка створює святковий настрій

Інгредієнти

Тісто

швидкі дріжджі

тепле молоко 240 мл

цукор 110 г

маргарин 100 г

сіль 1 ч.л.

яйце 1 шт.

борошно 500 г
Начинка

м'яке вершкове масло 100 г

коричневий цукор 150 г

кориця 1 ч.л.

суміш прянощів (гвоздика, мускатний горіх, коріандр, кориця, імбир) 1 ч.л.
Крем

м'яке вершкове масло 100 г

вершковий крем-сир типу Філадельфії 150 г
цукрова пудра сік 1 лимона

Інструкція приготування

Загальний час: 03:30 (Час приготування: 03:30)

  1. Тісто замісити в кухонному комбайні, одночасно зсипавши всі інгредієнти. Готове тісто накрити плівкою або вологим рушником і залишити на 1 годину. Коли тісто збільшилася вдвічі, розділити його на 2 рівні частини.
  2. Кожну частину розкачати качалкою в круглий млинець, товщиною близько 0,5-0,7 мм. Готовий млинець тіста викласти на пергамент, змастити вершковим маслом і посипати сумішшю цукру і прянощів. Зверху накрити другим млинцем.
  3. З отриманого кола зробити «сонечко» - відступивши 2 см від центру, розрізати коло на 12 рівних «променів». Кожен промінчик з'єднати з сусіднім промінцем, отримавши 6-кінцеву зірку.
  4. Викласти отриману зірку на деко, накрити плівкою і залишити на 1 годину. Розігріти духовку до 180С.
  5. Випікати Різдвяну зірку 35-40 хвилин, до темно-золотистого кольору. Готову зірку викласти разом з пергаментом на решітку і дати охолонути. За цей час приготувати крем, хоча можна просто посипати цукровою пудрою.
  6. Приготування крему: Змішати вершкове масло з цукровою пудрою до смаку (орієнтовно - 150 г). Головний секрет - не збивайте масло і сир разом. Після того як масло і цукрова пудра об'єднаються в однорідну кремову масу, додати сир і збити все разом. Після того як сир і масло перетворилися в однорідну, повітряну масу, додати сік лимона. Зірку, що остигла, змастити кремом і подавати на стіл.

Раніше Люсі Варнава поділилася рецептом оригінальної новорічної закуски: Паштет з копченої скумбрії на тостах Мельба.

Книгу святкових рецептів Англійське Різдво можна замовити онлайн .

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X