Американський сомельє розвінчав п'ять популярних міфів про вино

11 грудня 2015, 14:25
Американський сомельє Тамара Лавер розвіяла п'ять популярних міфів про вино

Найпоширенішими помилками виявилися такі як температура подачі вина, місце його зберігання та ціна, пише Business Insider. Експерт радить відійти від стереотипів і по-новому поглянути на деякі факти про вино.

Відео дня

Міф 1. Найкраще місце для зберігання вина - кухня

Як розповідає експерт, краще всього зберігати вино в спеціальному холодильнику, але якщо такого немає, тоді потрібно помістити пляшки у темний прохолодний підвал. Але, ні в якому разі не можна зберігати вино на полиці в кухні, оскільки світло і тепло негативно позначаються на його якості.

© Arno_M/Pixabay
© Arno_M/Pixabay Фото:

Міф 2. Декантація підходить тільки для старих і дорогих вин

Насправді, як розповідає сомельє, декантація підходить для будь-яких вин. Тамара Лавер рекомендує спробувати провести експеримент з молодим вином і відчути наскільки його смак стане м'якшим і ніжнішим.

© PublicDomainImages
© PublicDomainImages Фото:

Міф 3. Біле вино подають холодним, а червоне - кімнатної температури

Як ділитися досвідом експерт, температура вина, безумовно, є важливим чинником. Біле вино, яке тривалий час стояло у холодильнику буде занадто холодним і не розкриє весь смаковий букет, тому його слід ставити в холодильник за 20 хвилин до подачі. У ситуації з червоним вином, при кімнатній температурі воно буде занадто теплим, тож сомельє рекомендує перед подачею ставити його на 15 хвилин у холодильник.

© kaboompics
© kaboompics Фото:

Міф 4. Дорогі вина краще дешевих

За словами Тамари Лавер, люди часто прирівнюють якість вина до його ціною. Насправді, слід звертати увагу на такі місця виробництва вина, де робоча сила досить дешева. Експерт ставить у приклад Південну Америку, Чилі і Аргентини, де роблять хороше вино, але за низькою ціною.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Міф 5. Червоне вино підходить до м'ясних страв, а біле - до рибних

Як розповідає сомельє, таке твердження вважається застарілим, адже потрібно пити те вино, яке до смаку. Більш того, вона радить, наприклад, замовляти французьке вино під страви французької кухні.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо NV
X