Американський шеф-кухар пролив світло на правила приготування замороженого стейка

1 березня 2016, 18:43
Американський кухар і головний редактор інтернет-порталу про тонкощі кулінарії Cook's Illustrated Ден Суза пояснив, чому мерзлий стейк не варто розморожувати

За словами кухаря, якщо у ваші руки потрапив заморожений стейк, то його ні в якому разі не можна розморожувати, оскільки таке м'ясо буде набагато смачнішим, пише Tech Insider . До такого висновку Суза прийшов після проведення експерименту, де він приготував два біфштекса: один мерзлий, а інший - після розморожування.

Відео дня

Спершу два шматочки м'яса кухар обсмажив з двох сторін на сковороді по 90 секунд, після чого помістив в духову піч, розігріту до 275 градусів. Результат показав, що морожене м'ясо втратило менше вологи і просмажилося рівномірніше, в порівнянні з розмороженим.

© America's Test Kitchen/YouTube
© America's Test Kitchen/YouTube Фото:

Як стверджує Суза, якщо немає можливості приготувати м'ясо, то його сміливо можна класти в морозилку. Правда тут є секрет: нарізані стейки потрібно помістити на дошку, застелену пергаментним папером. Після того, як вони замерзнуть, кожен шматочок потрібно обернути поліетиленовою плівкою.


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X