На першому місці — ресторан у Львові. Експерти НВ назвали вісім найкращих ресторанів України

25 вересня 2021, 09:17

Журнал НВ публікує Топ-8 ресторанів України за оцінкою експертів.

1. Ресторація Бачевських (Львів)

Адреса: вул. Шевська, 8

Середній чек: 600 грн

Кухня: локальна

Найбільшу кількість схвальних відгуків експертів отримала львівська Ресторація Бачевських. Тут видовищно подають львівський сирник, суп журек або старольвівський салат із буряком, горіхами та чорносливом. Ресторан має власні наливкові підвали та авторську коктейльну карту від бренд-бармена ресторації Івана Зелика.

Відео дня

2. Vino e Cucina (Київ)

Адреси: вул. Січових Стрільців, 82

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

№ 2 у рейтингу експертів НВ — триповерховий італійський ресторан Vino e Cucina. Один із поверхів займає енотека, в якій зібрано понад 1.000 різновидів вин з усієї планети. Ще один поверх займає піцерія з дров’яною піччю. Основна зала ресторану розташована на третьому поверсі - тут подають страви від шефа, які готують на очах у гостей.

3−4. Улюблений Дядя (Київ)

Адреси: вул. Паньківська, 20

Середній чек: 650 грн

Кухня: східна

Наступний у рейтингу київський ресторан Улюблений Дядя. В його меню страви із Марокко, Ізраїлю, Іраку, Єгипту, Туреччини та Греції. Дизайн ресторану, що відтворює домашню полицю заморських трофеїв.

3−4. Catch (Київ)

Адреса: вул. Володимирська, 12

Середній чек: 1.500 грн

Кухня: рибний ресторан

На одному рівні з попереднім закладом, за оцінкою експертів НВ, знаходиться київський ресторан Catch проєкту мережі La Famiglia. В меню — 15 позицій риби, 8 видів устриць, 200 видів ігристих та 120 видів білих вин. Раз на тиждень сюди провозять рідкісні види риби.

5. Дача (Одеса)

Адреса: Французький бульвар, 85, корпус 15

Середній чек: 650 грн

Кухня: локальна

П’яте місце в рейтингу експертів від НВ посідає одеська Дача. Це один із найстаріших закладів ресторатора Савви Лібкіна на Французькому бульварі, який працює на території відреставрованої старовинної садиби. У меню є всі надбання локальної кухні: правильний одеський форшмак, фірмова баклажанова ікра та справжня чорноморська тюлечка.

6−7. Остерія Пантагрюель (Київ)

Адреса: вул. Миколи Лисенка, 1

Середній чек: 700 грн

Кухня: італійська

Остерія Пантагрюель — перший заклад сім'ї Ресторанів Гусовських, який вже 20 років спеціалізується на італійській кухні. У меню, крім домашніх паст і ризото, є сміливі страви від шефа: динний сорбет із чипсами з прошуто, тепла закуска з білою квасолею й тунцем конфі, а також морські гребінці з кремом із цвітної капусти.

6−7. Eastman (Київ)

Адреса: вул. Велика Васильківська, 85/87

Середній чек: 650 грн

Кухня: азійська

Таку ж кількість голосів експертів, як попередній заклад, отримав новий ресторан мережі First Line Group Дмитра Запорожця Eastman. Ресторан спеціалізується на азійській ф’южн-кухні в індустріальному стилі.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

8. YUG (Одеса)

Адреса: пров. Маячний, 15

Середній чек: 500 грн

Кухня: мультинаціональна

На восьмому місці, за оцінкою експертів, одеський ресторан YUG, в якому подають дари Чорного і Середземного морів, м’ясні страви з Грузії й Балкан, а найкращі вина везуть з Італії і півдня Франції.

Цей матеріал — частина Топ-100 ресторанів України, опублікованого в № 35 журналу НВ від 23 вересня 2021 року. Повністю з Топ-100 ресторанів можна ознайомитись ТУТ

Показати ще новини
Радіо НВ
X