Висока кухня віддалено. Як проходила церемонія нагородження 50 найкращих ресторанів Азії - репортаж

5 квітня 2021, 14:04
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

25 березня було названо 50 найкращих ресторанів Азії. Розповідаємо, хто став кращим і як організатори премії удосконалюються в проведенні церемоній в умовах пандемії.

50 кращих ресторанів світу 2020 перенесли на 2021 рік. А ось організатори 50 кращих ресторанів Азії врахували торішній досвід пандемії, коли знамениті кухарі, журналісти та гурмани не змогли зібратися разом, як зазвичай, і вся церемонія нагородження найкращих ресторанів «пройшла» онлайн. Про те, як у цьому році організатори активно вдосконалюються в усіх відношеннях, розповіла виданню Hong Kong Apple Daily Ванесса Йонг - модель, телеведуча, колумніст і автор 400-сторінкової кулінарної книги рецептів, створеної з найкращими шефами світу.

Відео дня

Ванесса Йонг і Денні Їп, засновник ресторану кантонської кухні The Chairman, Гонконг - найкращого ресторану Азії 2021 (Фото: vanessayeungofficial / instagram.com)
Ванесса Йонг і Денні Їп, засновник ресторану кантонської кухні The Chairman, Гонконг - найкращого ресторану Азії 2021 / Фото: vanessayeungofficial / instagram.com

У 2021 році в онлайн-церемонію нагородження не тільки додали анімацію та ведучого, що поліпшило спостереження та інтерактивність. Щоб відтворити атмосферу свята fine dining, організатори та спонсори 50 найкращих ресторанів Азії розробили формат Fine Dining at Home.

Виглядало це так. За два дні до віртуальної онлайн-церемонії нагородження учасників, пресі та інфлюенсерам почали доставляти додому страви від мішленівських ресторанів. Приготовані шеф-кухарем ресторану Otto e Mezzo (три зірки Мішлен) Умберто Бомбаной і шефом Vea (одна зірка Мішлен) Вікі Ченгом, частування, за словами Ванесси Йонг, «були неперевершені».

Рясний кошик із їжею, який відправив шеф Бомбана, включала Негроні для аперитиву перед їжею, що моментально створило атмосферу італійського літа. Далі: мариноване черевце тунця; ікра та шматочки морського вушка, приготовані на повільному вогні, солодка хрустка біла спаржа в ідеальному поєднанні з пікантним солоним беконом. Омари і лангустіни, які потрібно лише розігріти, з італійським супом з морепродуктів. Не обійшлося і без десертів. Їх роль взяли на себе суниця з ванільним кремом і шоколад у найрізноманітніших формах, включаючи цукерки ручної роботи. «Безумовно, це вищий рівень страв "на виніс"», - резюмує Ванесса.

Спаржа з пікантним беконом від ресторану Otto e Mezzo (Фото: vanessayeungofficial / instagram.com)
Спаржа з пікантним беконом від ресторану Otto e Mezzo / Фото: vanessayeungofficial / instagram.com

Страви від Vea доставили на наступний день. Цей китайсько-французький ресторан, на думку престижної премії Art of Hospitality Award, - номер один в Азії. Його віддалена «презентація» була кардинально іншою.

Коли менеджер ресторану і офіціант дістали два тришарових контейнера для посуду зі спеціально розробленим гігантським ізоляційним мішком і штативом, приміщення моментально наповнив аромат, що викликає прилив апетиту. Далі дуже вразила ціла банка ікри Kristal в морозильній упаковці. Чи варто говорити, що вона чудово поєднувалася з першою стравою з морського вушка та раменом. Друга страва - відвар аляскських крабових лап. Основна страва - яловичі ребра з соусом з сичуаньского перцю і тонкою смаженою картоплею з грибами маітаке, хрусткими зовні і м'якими всередині. Фінал - пиріг із китайської мигдальної груші з вершками з чорним трюфелем, багатошаровий, хрусткий і з нескінченним післясмаком. Ресторан зайняв 16-е місце - заслужена нагорода. Тут же на наступний день відбулася прес-конференція Asia's 50 Best Restaurants, де можна було особисто привітати переможців.

Грушевий тарт від шефа Вікі Ченга, ресторан Vea (Фото: vanessayeungofficial / instagram.com)
Грушевий тарт від шефа Вікі Ченга, ресторан Vea / Фото: vanessayeungofficial / instagram.com

50 кращих ресторанів Азії - повний список

1. The Chairman, Hong Kong

2. Odette, Singapore

3. Den, Japan

4. Le Du, Thailand

5. Gaggan Anand, Thailand - New Entry - Aspire Lifestyles Highest New Entry Award 2021

6. Suhring, Thailand

7. Florilege, Japan

8. La Cime, Japan

9. Narisawa, Japan

10. Mingles, South Korea

11. Sorn, Thailand

12. Sazenka, Japan

13. Les Amis, Singapore

14. Burnt Ends, Singapore

15. Mume, Taiwan

16. Vea, Hong Kong - Gin Mare Art of Hospitality Award +2021

17. Neighborhood, Hong Kong

18. Indian Accent, India

19. L'Effervescence, Japan - Beronia Highest Climber Award 2021

20. Nusara, Thailand - New Entry

21. Raw, Taiwan

22. Fu He Hui, China

23. Zen, Singapore

24. Logy, Taiwan - New Entry

25. Belon, Hong Kong

26. JL Studio, Taiwan

27. Ode, Japan

28. Caprice, Hong Kong

29. Ministry of Crab, Sri Lanka

30. La Maison De La Nature Goh, Japan

31. Cloudstreet, Singapore - New Entry

32. Masque, India

33. 8 ½ Otto e Mezzo Bombana, Hong Kong

34. 7th Door, South Korea - New Entry

35. Nihonryori Ryugin, Japan

36. Born & Bred, South Korea - New Entry

37. Amber, Hong Kong

38. Ta Vie, Hong Kong

39. Anan Saigon, Vietnam - New Entry

40. Labyrinth, Singapore - New Entry and Winner of Flor de Cana Sustainable Restaurant Award 2021

41. Euphoria, Singapore - New Entry

42. Jaan by Kirk Westaway, Singapore

43. Hansikganggan, South Korea

44. Mono, Hong Kong - New Entry

45. Shoun RyuGin, Taiwan

46. Gaa, Thailand

47. Lung King Heen, Hong Kong

48. Seventh Son, Hong Kong

49. Toyo Eatery, Philippines

50. Wing Lei Palace, Macau

Нагадаємо, за місяць до церемонії нагородження 50 кращих ресторанів Азії була названа найкраща шеф-жінка регіону. Нею стала ДаАль Там. У 2020 Найкращим рестораном Азії був названий Odette, Сінгапур.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X