Висока кухня віддалено. Як проходила церемонія нагородження 50 найкращих ресторанів Азії - репортаж
25 березня було названо 50 найкращих ресторанів Азії. Розповідаємо, хто став кращим і як організатори премії удосконалюються в проведенні церемоній в умовах пандемії.
50 кращих ресторанів світу 2020 перенесли на 2021 рік. А ось організатори 50 кращих ресторанів Азії врахували торішній досвід пандемії, коли знамениті кухарі, журналісти та гурмани не змогли зібратися разом, як зазвичай, і вся церемонія нагородження найкращих ресторанів «пройшла» онлайн. Про те, як у цьому році організатори активно вдосконалюються в усіх відношеннях, розповіла виданню Hong Kong Apple Daily Ванесса Йонг - модель, телеведуча, колумніст і автор 400-сторінкової кулінарної книги рецептів, створеної з найкращими шефами світу.

У 2021 році в онлайн-церемонію нагородження не тільки додали анімацію та ведучого, що поліпшило спостереження та інтерактивність. Щоб відтворити атмосферу свята fine dining, організатори та спонсори 50 найкращих ресторанів Азії розробили формат Fine Dining at Home.
Виглядало це так. За два дні до віртуальної онлайн-церемонії нагородження учасників, пресі та інфлюенсерам почали доставляти додому страви від мішленівських ресторанів. Приготовані шеф-кухарем ресторану Otto e Mezzo (три зірки Мішлен) Умберто Бомбаной і шефом Vea (одна зірка Мішлен) Вікі Ченгом, частування, за словами Ванесси Йонг, «були неперевершені».
Рясний кошик із їжею, який відправив шеф Бомбана, включала Негроні для аперитиву перед їжею, що моментально створило атмосферу італійського літа. Далі: мариноване черевце тунця; ікра та шматочки морського вушка, приготовані на повільному вогні, солодка хрустка біла спаржа в ідеальному поєднанні з пікантним солоним беконом. Омари і лангустіни, які потрібно лише розігріти, з італійським супом з морепродуктів. Не обійшлося і без десертів. Їх роль взяли на себе суниця з ванільним кремом і шоколад у найрізноманітніших формах, включаючи цукерки ручної роботи. «Безумовно, це вищий рівень страв "на виніс"», - резюмує Ванесса.

Страви від Vea доставили на наступний день. Цей китайсько-французький ресторан, на думку престижної премії Art of Hospitality Award, - номер один в Азії. Його віддалена «презентація» була кардинально іншою.
Коли менеджер ресторану і офіціант дістали два тришарових контейнера для посуду зі спеціально розробленим гігантським ізоляційним мішком і штативом, приміщення моментально наповнив аромат, що викликає прилив апетиту. Далі дуже вразила ціла банка ікри Kristal в морозильній упаковці. Чи варто говорити, що вона чудово поєднувалася з першою стравою з морського вушка та раменом. Друга страва - відвар аляскських крабових лап. Основна страва - яловичі ребра з соусом з сичуаньского перцю і тонкою смаженою картоплею з грибами маітаке, хрусткими зовні і м'якими всередині. Фінал - пиріг із китайської мигдальної груші з вершками з чорним трюфелем, багатошаровий, хрусткий і з нескінченним післясмаком. Ресторан зайняв 16-е місце - заслужена нагорода. Тут же на наступний день відбулася прес-конференція Asia's 50 Best Restaurants, де можна було особисто привітати переможців.

50 кращих ресторанів Азії - повний список
1. The Chairman, Hong Kong
2. Odette, Singapore
3. Den, Japan
4. Le Du, Thailand
5. Gaggan Anand, Thailand - New Entry - Aspire Lifestyles Highest New Entry Award 2021
6. Suhring, Thailand
7. Florilege, Japan
8. La Cime, Japan
9. Narisawa, Japan
10. Mingles, South Korea
11. Sorn, Thailand
12. Sazenka, Japan
13. Les Amis, Singapore
14. Burnt Ends, Singapore
15. Mume, Taiwan
16. Vea, Hong Kong - Gin Mare Art of Hospitality Award +2021
17. Neighborhood, Hong Kong
18. Indian Accent, India
19. L'Effervescence, Japan - Beronia Highest Climber Award 2021
20. Nusara, Thailand - New Entry
21. Raw, Taiwan
22. Fu He Hui, China
23. Zen, Singapore
24. Logy, Taiwan - New Entry
25. Belon, Hong Kong
26. JL Studio, Taiwan
27. Ode, Japan
28. Caprice, Hong Kong
29. Ministry of Crab, Sri Lanka
30. La Maison De La Nature Goh, Japan
31. Cloudstreet, Singapore - New Entry
32. Masque, India
33. 8 ½ Otto e Mezzo Bombana, Hong Kong
34. 7th Door, South Korea - New Entry
35. Nihonryori Ryugin, Japan
36. Born & Bred, South Korea - New Entry
37. Amber, Hong Kong
38. Ta Vie, Hong Kong
39. Anan Saigon, Vietnam - New Entry
40. Labyrinth, Singapore - New Entry and Winner of Flor de Cana Sustainable Restaurant Award 2021
41. Euphoria, Singapore - New Entry
42. Jaan by Kirk Westaway, Singapore
43. Hansikganggan, South Korea
44. Mono, Hong Kong - New Entry
45. Shoun RyuGin, Taiwan
46. Gaa, Thailand
47. Lung King Heen, Hong Kong
48. Seventh Son, Hong Kong
49. Toyo Eatery, Philippines
50. Wing Lei Palace, Macau
Нагадаємо, за місяць до церемонії нагородження 50 кращих ресторанів Азії була названа найкраща шеф-жінка регіону. Нею стала ДаАль Там. У 2020 Найкращим рестораном Азії був названий Odette, Сінгапур.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life