5 ситуацій, які повинні вас насторожити в ресторані. Думка шеф-кухаря Юрія Приємського

8 грудня 2016, 10:06
Коли ми замовляємо їжу в ресторані, як правило, ми не бачимо процесу її приготування і повністю довіряємо професіоналам кулінарної індустрії: від шеф-кухарів до офіціантів

На жаль, нерідко трапляється так, що ця довіра не виправдовується, і на красиво сервірований стіл подають несмачні, несвіжі та навіть небезпечні для здоров'я страви.

Відео дня

НВ Style поговорив з одним із найкращих кулінарних експертів країни, шеф-кухарем ресторану Одеса і власником ресторану Каркас Юрієм Приємським і попросив назвати ситуації, коли від замовлення страв у гастрономічному закладі краще відмовитися.

.

© Odessa Restaurant/Facebook
© Odessa Restaurant/Facebook Фото:

Чистота ресторану, посуду та охайність офіціанта

Якщо в закладі брудно, а персонал нечистоплотний, їжу там краще не замовляти. Адже якщо неохайність, заплямованість і пил панують в залі ресторану, то звідки нам знати, яка обстановка на кухні – в місці, де зберігають продукти і готують їжу.

Величезне меню

Часто ми приходимо до ресторану, і від кількості позицій у меню розбігаються очі. Деколи ми сидимо по півгодини і не можемо визначитися з вибором.

Занадто велике меню передбачає наявність великої кількості продуктів, свіжість і якість яких підтримувати дуже складно, зазначає Юрій Приємський.

Непоєднувані продукти

Як шеф-кухаря, Юрія Приємського насторожують дивні комбінації продуктів. Далеко не завжди такі експерименти є дійсно смачними. З останнього, що Юрію доводилося пробувати, вкрай неапетитними виявилися тріска з абрикосово-персиковим соусом, кролик з солоним демігласом і солоно-солодкий молочний десерт (морозиво було солодким, а меренга солоною).

/

© Каркас/Facebook

© Каркас/Facebook Фото:

Колір і запах страви

Якщо колір і запах вже принесеної страви вас бентежить і наштовхує на думку про несвіжість їжі, краще її не пробувати. Можливо, термін придатності продуктів, з яких приготовано страву, вже збіг або були порушені умови їх зберігання. Вживання сумнівних на вигляд страв може призвести до харчового отруєння та бактеріального інфікування.

Невластиві для регіону продукти

Екзотичні для певної території продукти можуть бути неякісними, по кілька разів замороженими і розмороженими або неправильно приготованими. Якщо ви зайшли до ресторану під час подорожі до іншого міста або країни, намагайтеся замовляти страви місцевої кухні.

«В Карпатах я ніколи не замовляю, наприклад, барабульку, оскільки розумію, що вона заморожена. Я краще з'їм бограч», – говорить Юрій Приємський.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X