П’ять інгредієнтів. Простий і швидкий рецепт сезонного пирога з фруктами без білого борошна

2 листопада 2020, 04:12

Ділимося рецептом швидкого і здорового пирога зі сливами від гастро-експериментатора і автора блога Томати і сіль Наталки Денисенко, співвласниці продакшну Beloesuhoe й агентства Videofirma.

Наталка Денисенко зізнається, що їй не вистачає терпіння на заморочену випічку. Саме тому вона адаптує всі рецепти під мінімум трудовитрат і максимум результату.

«Я завжди шукаю заміну інгредієнтів, які мені не дуже подобаються. Наприклад, використовую цільнозернове борошно замість білого, цукор зводжу до мінімуму. Але не переугораю по цій темі. Головне, все ж таки, смак», - пише кулінар.

Відео дня

Цей галетний пиріг дуже швидкий у приготуванні і може вважатися веганським і майже корисним. Окрім того, це тісто можна використовувати як для солодкої, так і для солоної випічки - галети з грибами, овочами чи м'ясом. ⠀

Солоний варіант пирога

Рецепт пирога зі сливами

Інгредієнти:

  • Борошно (навпіл житнє та пшеничне) - 300 г
  • Розпушувач для тіста
  • Кілька дрібок солі
  • Оливкова олія або кокосове масло - 100 г
  • Окріп - 100 г
  • Коричневий цукор для посипання бортиків ⠀

Начинка:

  • Сливи - 600-800 г
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування:

Розріжте сливи навпіл і дістаньте кісточки. Начинки має бути багато, адже вона повинна бути головною в страві.

Змішайте сипуче: сіль, розпушувач і борошно. Потім додайте олію, воду та швидко перемішайте все ложкою або вінчиком. Коли тісто трохи охолоне, домішайте руками. Тісто має вийти консистенції підсохлого пластиліну.

Потім візьміть пергамент і розкачайте свій корж товщиною в кілька міліметрів. Розкочуйте з запасом, адже краї коржа ви будете загинати.

У центр викладіть начинку: у кілька шарів або як черепицю, адже начинки повинно бути багато. Тим більше, слива під час випікання стає меншою.

Потім руками загніть краї пирога. Слідкуйте за тим, щоб тісто не рвалося, а якщо все ж рветься, відразу склеюйте його руками.

Щоб отримати трохи карамельного смаку, посипте бортики тростинним цукром і примніть його.

Потім випікайте пиріг при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X