Рейтинг НВ. Експерти і критики визначили Топ-10 найкращих ресторанів Києва

25 вересня 2021, 11:15

Журнал НВ називає Топ-10 ресторанів Києва, які увійшли до списку Топ-100 найкращих ресторанів України.

У переліку нижче найкращі київські ресторани ранжовані відповідно до оцінок 80 експертів — рестораторів, гастрокритиків та керівників компаній. Декілька закладів розділили місця, оскільки набрали однакову кількість балів.

Відео дня

1. Vino e Cucina

Адреса: вул. Січових Стрільців, 82

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

У черговому італійському закладі ставку зробили на п’янкі вина — солідна енотека разом із сирною кімнатою розмістилися на цілому поверсі трирівневої ресторації. Колекція налічує понад 1.000 різновидів вин з усієї планети, а також 100 марок шампанського і 50 сортів граппи. Ще один поверх займає піцерія з дров’яною піччю, а над нею — основна зала ресторану, де подають вишукані страви від шефа.

2−3. Улюблений дядя

Адреса: вул. Паньківська, 20

Середній чек: 650 грн

Кухня: східна

У цьому ресторані сповідують еклектику як естетичну, так і гастрономічну. Тому меню більш схоже на вибухову суміш східних страв із Марокко, Ізраїлю, Іраку, Єгипту, Туреччини та Греції. Ліванське табуле чудово співіснує в меню із турецькими бурекасами, а палестинський бабагануш уживається із марокканською пітою з мізками.

2−3. Catch

Адреса: вул. Володимирська, 12

Середній чек: 1.500 грн

Кухня: рибний ресторан

Назва однієї з наймодніших гастрономічних локацій столиці перекладається як «улов», і тому неважко здогадатися, де в місті слід шукати страви з найсвіжіших морепродуктів. У меню елітного проєкту мережі La Famiglia — 15 позицій риби, 8 видів устриць, 200 видів ігристих та 120 видів білих вин.

4−5. Остерія Пантагрюель

Адреса: вул. Миколи Лисенка, 1

Середній чек: 700 грн

Кухня: італійська

Перший заклад сім'ї Ресторанів Гусовських вважається альма-матер італійської кухні в Києві. За 20 років існування в Пантагрюелі довели приготування італійської класики до ідеалу і тепер експериментують із формами та смаками. У меню з-поміж домашніх паст і ризото з’явилися сміливі страви від шефа — динний сорбет із чипсами з прошуто, тепла закуска з білою квасолею й тунцем конфі, а також морські гребінці з кремом із цвітної капусти.

4−5. Eastman

Адреса: вул. Велика Васильків­ська, 85 / 87

Середній чек: 650 грн

Кухня: азійська

Нове модне місце на гастрономічній карті Києва — останнє надбання мережі First Line Group, яку розвиває ресторатор Дмитро Запорожець. Ресторан азійської ф’южн-кухні в індустріальному стилі вражає авторськими інтерпретаціями кухні Близького й Далекого Сходу від індійського карі до японського рамена.

6−8. Lucky Restaurant Vinoteque

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 700 грн

Кухня: європейська

Авторське меню шеф-кухаря та гастромандрівника Володимира Ярославського рясніє стравами з усього світу — від поживних італійських до витончених французьких. Трюфель-бургер, пюре з пастернаку та язик теляти тут готують винятково з фермерських продуктів.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

6−8. Bigoli

Адреса: Кловський узвіз, 7а

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

Два гастрономічні кити італійської ресторації мережі La Famiglia — домашня паста та сирний моцарела-бар. Свіжу страчателу, бурату та буфало тут подають до власноруч приготованої шефом пасти біголі з качкою, морепродуктами, кроликом та білими грибами. Візитівка ресторану — велика колекція оливкової олії з ексклюзивними купажами з різних регіонів Італії.

6−8. BEEF meat & wine

Адреса: вул. Шота Руставелі, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: м’ясний ресторан

Дизайн ресторану в серці столиці нав­проти синагоги Бродського розробив професор архітектури Колумбійського університету Альберто Фойо. Тут все підкреслює: це королівство чесного та лаконічного продукту. М’ясо сюди привозять з Іспанії, Америки та різних регіонів України і готують на чотириметровому відкритому грилі.

9. Vero Vero

Адреса: вул. Іллінська, 18

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Зелена тераса з фонтаном в італійській ресторації La Famiglia відома на весь Київ. Сюди приходять поласувати сирниками з топленого сиру, італійським морозивом gelato та численними варіаціями домашньої пасти. Улюблений напій ресторану — червоне тосканське вино К’янті, якого у винній карті налічується більш як 40 позицій.

10. Публицист

Адреса: вул. Січових Стрільців, 25

Середній чек: 600 грн

Кухня: мультинаціональна

У ресторані на місці старовинного видавничого дому шанують прості страви з краплею кулінарного креа­тиву та літературну історію, що відображається в інтер'єрі з друкованими вирізками на стінах. У тарілках панує поєднання простого і складного: піца з крабом, авокадо з буряковою начинкою і хумусом, бурата на житньому хлібі та чизбургер з котлетою з нутрії. Смакує все це під доб­ре відшліфовану коктейльну карту.

Читайте повну версію Топ-100 найкращих ресторанів України в новому випуску журналу НВ — № 35 від 23 вересня 2021 року

Редактор: Інна Семенова
Показати ще новини
Радіо NV
X