10 хитрощів, які зроблять фруктові салати кращими

13 червня 2017, 19:20
Багатьом може здаватися, що приготувати фруктовий салат нескладно: нарізати інгредієнти і кинути їх в тарілку. Однак кілька простих трюків перетворюють звичайний фруктовий салат на щось привабливе для очей і приємне на смак

Починаючи з вибору фруктів з однаковим рівнем стиглості та закінчуючи поливанням салату лимонним соком, Popsugar зібрав 10 секретів, які допоможуть вам приготувати кращі фруктові салати цілий рік.

Відео дня

Купуйте сезонні фрукти

Смачні та з хорошою текстурою - сезонні фрукти завжди кращі на смак. Пам'ятаєте крихку, несмачну чорницю або яблука в міжсезоння? Це звичайне явище, але краще уникати покупки продуктів, які проїхали пів світу не в сезон. Натомість шукайте сезонні продукти, які є локальними для вас або, принаймні, вирощені на континенті, де ви живете.

Фото: Francisco Antunes/Flickr
Фото: Francisco Antunes/Flickr Фото:

Обирайте фрукти з однаковим рівнем зрілості

Фруктовий салат миттєво стає менш апетитним, коли деякі шматочки м'які, а інші - занадто терпкі та жорсткі. Уникайте невідповідності, вибираючи фрукти на однаковому етапі зрілості. Що стосується текстури, буде краще, якщо всі шматочки фруктів будуть м'якими і стиглими та даватимуть невеликий хрускіт при кожному укусі. Крім того, занадто стиглі фрукти можуть швидко перетворюватися на м'яку кашу, яка покриє інші шматочки фруктів. Якщо змішати стиглі, але не м'які фрукти, отримаєте свіжі та яскраві протягом більш тривалого періоду часу салати.

Фото: Colleen McMahon/Flickr
Фото: Colleen McMahon/Flickr Фото:

Змішуйте фрукти різних кольорів і текстур

Візьміть фрукти яскравих відтінків, таких як зелений, оранжевий, червоний і фіолетовий, щоб підкреслити і контрастно виділити кожен плід, присутній в салаті. На додаток до різних кольорів, подумайте про поєднання різних текстур. Деякі фрукти наповнені насінням, інші - хрусткі. Деякі - заповнені соком, інші мають волокнисту шкірку. Змішуйте їх, щоб отримувати незвичайні смаки.

Фото: Foodmoods/Flickr
Фото: Foodmoods/Flickr Фото:

Видаляйте стебла і шкірку

Фруктовий салат виглядає більш акуратним, коли кожен шматочок фруктів підготовлений. Якщо ви не можете видалити насіння, попередьте своїх гостей про всі складові, які можуть містити щось тверде всередині. Немає нічого гіршого, ніж розкусити виноград, повний гірких, твердих кісточок.

Фото: Michael Stern/Flickr
Фото: Michael Stern/Flickr Фото:

Нарізайте однакові шматочки

Один з перших трюків, яким навчають у кулінарній школі, - це нарізати однакові шматочки. Вони не тільки візуально привабливі, але і полегшують поглинання фруктового салату. Незалежно від розміру кубиків або шматочків, виберіть один розмір і дотримуйтеся його при підготовленні всіх фруктів.

Фото: Chris RubberDragon/Flickr
Фото: Chris RubberDragon/Flickr Фото:

Використовуйте рівні частини кожного фрукта

Нікому не подобається, коли в салаті всього чайна ложка фруктів! Привабливий фруктовий салат наповнений рівними частинами кожного фрукта, тому не створює враження, що на тарілку поклали непотрібні залишки.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Фото: Charles Haynes/Flickr
Фото: Charles Haynes/Flickr Фото:

Приправляйте лимоном

Підсильте смак фруктових салатів, використовуючи свіжу цитрусову цедру і сік лимонів або лайму. Сік цитрусових не дозволяє фруктам втрачати колір і діє на фрукти як «сіль», невеликими бризками посилюючи їх аромат. Для більшого цитрусового смаку, насипте трохи цедри поверх фруктового салату.

Фото: ImpromptuKitchen/Flickr
Фото: ImpromptuKitchen/Flickr Фото:

Трави не просто для прикраси

М'ята часто стає прикрасою фруктових салатів, її виймають з страви і відкладають в сторону. Але трави, особливо м'ята, насправді додають освіжаючу нотку до фруктових салатів з динями, ягодами і цитрусовими.

Фото: esimpraim/Flickr
Фото: esimpraim/Flickr Фото:

Посипайте незрілі фрукти цукром

Іноді ви стикаєтеся з тим, що у вас є купа кислих і твердих ягід, що є не зовсім стиглими. Пом'якшити і підсолодити незрілі фрукти можна цукровим піском. Гранули розчиняться в фруктах за кілька хвилин, тому не турбуйтеся про хрускіт.

Фото: Amy Robertson/Flickr
Фото: Amy Robertson/Flickr Фото:

Додавайте збиті вершки або йогурт

Маленька ложка збитих вершків або йогурту додає неперевершене вершкове багатство фруктовим салатам. Особливо підходить до ягід і кісточкових плодів.


Фото: Mark Seton/Flickr
Фото: Mark Seton/Flickr Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Редактор: Марія Кабацій
Показати ще новини
Радіо NV
X