Для яскравого настрою. Рецепт індійської курки карі від Тетяни Литвинової

21 березня 2021, 05:07

Кулінарна експертка розповіла, як приготувати індійську курку карі, яка підніме настрій навіть у найсіріші будні.

«Моя мама завжди казала, якщо у тебе немає настрою, подивися індійський фільм. Я ж завжди звертаюся до індійської гастрономії. У мене є одна безпрограшна страва — курка каррі, яка сто відсотків підніме настрій і додасть яскравих фарб на кухні», — поділилася Тетяна Литвинова.

Відео дня

Рецепт курки каррі

Складові:

  • Курячі стегна б/к — 500 г
  • Гарбуз — 500 г

Соус:

  • Цибуля ріпчаста — 100 г
  • Морква — 120 г
  • Помідори Пілаті (томатний сік) — 400 г
  • Перець солодкий — 100 г
  • Олія — 2 ст.л.
  • Масло ДХІ - 1 ст.л.
  • Спеції «каррі» — 20 г
  • Сіль — 2 ч.л.
  • Імбир — 20 г
  • Часник — 20 г

Приготування:

Наріжте філе або стегенця курки кубиками. Обсмажте курку на міксі масел: масла ДХІ і рослинної олії.

Потім зробіть соус: наріжте овочі - перець, цибулю, моркву та помідори Пілаті (можна замінити томатним соком). Очистіть імбир, і додайте до овочів. Збийте в блендері.

Додайте соус до курки і дайте покипіти 10−15 хв. Додайте туди гарбуз і спеції. Гарно, але акуратно перемішайте. Додайте сіль і дайте покипіти ще 10 хв.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X