Зі звичайних млинців. Секрети приготування святкового млинцевого торта від Лізи Глінської

8 березня 2021, 08:50

Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати шикарний торт зі звичайних млинців.

Щоб готувати красиві та вишукані десерти, зовсім не обов’язково використовувати складні та дорогі продукти. Цей красивий торт можна приготувати з базових інгредієнтів: млинців, ягід і сиру. До того ж, його не потрібно випікати.

Відео дня

Рецепт млинцевого торта з ягодами

Інгредієнти

Ягідна начинка:

  • 150 г полуниці (0,75 ст., кубиком)
  • 100 г вишні (0,5 ст., без кісточки)
  • 100 г смородини (0,7 ст.)
  • 50 г цукру (2 ст.л. з гіркою)
  • 25 г кукурудзяного крохмалю (1 ст.л.)
  • 50 мл води (2,5 ст.л.)

Млинцеве тісто:

  • 250 г яєць (5 шт.)
  • 600 мл молока (2,4 ст., теплого)
  • 220 г борошна (1, 4 ст.)
  • 60 г цукру (2,5 ст.л.)
  • 1/3 ч.л. солі
  • 40 мл рослинної олії (2 ст.л.)

Сирний крем:

  • 300 г сметани (1,2 ст., жирність 25−30%)
  • 250 г кисломолочного сиру (1 ст., жирність 5−9%)
  • 250 мл вершків (1 ст., жирність 30%)
  • 50 г цукрової пудри (2 ст.л. з гіркою)

Декор:

  • ягоди
  • цукрова пудра
Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Приготування:

1. Приготуйте ягідну начинку:

Відправте в сотейник полуницю, вишню, смородину і цукор. З'єднайте крохмаль з холодною водою, додайте до ягід, перемішайте.

Поставте на середній вогонь, варіть пюре при постійному помішуванні, доведіть до кипіння. Кип’ятіть 1 хвилину.

Накрийте готову начинку плівкою в контакт і дайте охолонути.

2. Приготуйте млинці:

Змішайте яйця з цукром, додайте половину молока та борошно. Перебийте блендером до однорідності.

Додайте молоко, що залишилося і знову перемішайте. Додайте масло, перемішайте.

Посмажте млинці.

3. Приготуйте сирний крем:

З'єднайте сир, сметану, вершки і цукрову пудру та пробийте до однорідності.

Збийте в комбайні до повітряної маси.

Перекладіть 2/3 частини крему в кондитерський мішок.

4. Зберіть торт:

Візьміть роз'ємну форму діаметром 22 см, без дна, викладіть на борти форми по її діаметру 8 млинців — внахліст один на інший. Покладіть млинець на дно форми.

Візьміть млинець, змастіть його ягідною начинкою, зверху викладіть сирний крем і загорніть. Загорніть ще 3 таких млинці.

Викладіть 1/3 сирного крему, що лишилася, на млинець у формі, підійміть крем по стінках. Викладіть підготовлені загорнуті млинці.

Змастіть зверху кремом, заповнюючи порожнечі, зверху закрийте млинцем і знову змастіть кремом.

Загорніть ще 4 млинці та викладіть їх у форму, змастіть кремом і закрийте млинцями, викладеними по бортах форми.

Накрийте торт харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 4−5 годин.

5. Задекоруйте десерт:

Зніміть форму з млинцевого торта. Викладіть зверху на торт ягоди і посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Млинцевий торт - відеорецепт

Більше кондитерських десертів можна знайти в книгах Лізи Глінської.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X