Британський десерт із хліба. Літній пудинг з ягодами, що не потребує випікання

25 липня 2021, 05:42

Цей літній десерт з ягідним асорті більше нагадує французькі тости, проте його простіше готувати.

Літній пудинг називається пудингом, оскільки він має ту ж текстуру і форму, що й інші британські пудинги, фіговий або різдвяний, приготовані в мисці. Але на відміну від тих більш типових десертів, приготованих на пару, цей готується інакше. Його не потрібно пекти і навіть варити на паровій бані. А начинку за бажанням можна змінювати на будь-які ваші улюблені фрукти.

Відео дня

Рецепт ягідного пудингу

Інгредієнти

  • 250 г білого хліба
  • 115 г чорниці
  • 225 г полуниці
  • 140 г ожини
  • 225 г малини
  • 85 г порічки
  • ½ склянки цукру (близько 100 г або трохи більше до смаку)
  • ¼ склянки води (близько 60 мл)

Приготування

Вистеліть велику глибоку миску харчовою плівкою.

Обріжте скоринки з усього хліба. Візьміть шматок і покладіть його на середину дна миски, при необхідності трохи підрізавши, щоб він лежав відносно рівно. Потім викладіть решту хліба по боках миски, підрізаючи в міру необхідності. Важливо, щоб між шматочками не було прогалин. Їх можна закрити щільно притискаючи шматочки один до одного, або закриваючи їх більш дрібними шматочками хліба.

Вимийте всі ягоди (або за бажанням фрукти), видаліть кісточки і наріжте більші шматки, наприклад полуницю, щоб всі фрукти були приблизно однакового розміру.

Викладіть всі фрукти, цукор і воду в каструлю і готуйте на середньому або повільному вогні протягом декількох хвилин, поки цукор не розчиниться і фрукти не почнуть виділяти сік, але все ще не будуть сильно розпадатися.

Викладіть фрукти всередину покритої хлібом миски - вони повинні заповнити її до самого верху. Накрийте ягоди хлібом, як усю поверхню миски, і полийте соком, щоб він зволожив хліб. Збережіть залишки соку.

Постеліть харчову плівку поверх хліба, потім помістіть зверху тарілку і придавіть її, наприклад, консервною банкою. Поставте в холодильник на ніч.

Перед подачею зніміть з пудингової миски ту, яка пресувала десерт, покладіть зверху тарілку і різко переверніть миску. Обережно зніміть миску, щоб пудинг залишився на тарілці. Збризніть додатковим соком, за бажанням прикрасьте ягодами і подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X