Харчування «на ходу». Яку їжу взяти в дорогу

7 листопада 2022, 20:43
Анастасія Голобородько: «Обирайте сирі горіхи» (Фото:Towfiqu barbhuiya/Pexels)

Анастасія Голобородько: «Обирайте сирі горіхи» (Фото:Towfiqu barbhuiya/Pexels)

Завдяки цим порадам вам не доведеться їсти в сумнівних придорожніх кафе

Переміщення та часті переїзди, дороги, поїзди, заправки, літаки до кордонів стали доволі частою справою в 2022 для українців. Запити на харчування «на ходу» — ох. Але як є.
Прошу не впадати в крайнощі: в будь-якій ситуації тримаємо фокус на адекватність, якість інгредієнтів, тіла, емоцій. Мислимо групами продуктів: зернові, жири (горіхи, насіння, льон), коренеплоди (сушені, дегідровані чіпси), транспортабельна свіжа група овочів та фруктів, білки в пакуванні.

Відео дня

Запас «з собою» допоможе не їсти в сумнівних придорожніх або вокзальних кафе, мінімізувати білі булки, налагодити перекуси для малюків, пройти повз снікерси. Запас транспортабельної їжі перетворить будь-який прийом їжі на повноцінний.⠀

Пакуємо в залежності від типу поїздки:

1. Овочі та фрукти:⠀

— морква, перець, редис/ріпа, міні огірок, томати чері;

— ягоди (вони корисніші за фрукти);

— оливки. Несподівано? Це ідеальний снек в упаковці.

2. Горіхи та сухофрукти:

— горіхи та насіння, бажано сирі, рідше солоні та смажені. Найпоживніші та транспортабельні;

Запас транспортабельної їжі перетворить будь-який прийом їжі на повноцінний

— сухофрукти кращі за промислові десерти на заправках, але в цілому солодкі перекуси — така собі стратегія, багато цукру. Дивимося на просто сушений фрукт, натуральний, без цукру та яскравого кольору.

3. Батончики та шоколад:

— з чесним складом, без сиропів, 90% родзинок та нескінченної вівсянки. Вчимося читати склад. На основі льону та гарбуза, горіхів та кокосу, протеїнові — веган типу;

— шоколад. Що ближче до какао-бобів, то краще. Какао-боби, raw шоколад, чорний з горіхами, не молочний. Веган з кокосовим молоком, чорний з горіхами.

4. Хлібці та чіпси:

— горіхові. По-перше це корисні жири, по-друге це насичення. Всі види насіння і горіхів, льон, кунжут, конопляні хлібці;

— безглютенові хлібці та «пінопласт». Менше клейковини — легше травленню. З кіноа, бурого рису, гречки.

— зернові. Напис «з цільного зерна». Простота складу: зерно, сіль. Жито, спельта, з цільного зерна, пшеничні з насінням теж добре.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X