Харчування «на ходу». Яку їжу взяти в дорогу

Анастасія Голобородько: «Обирайте сирі горіхи» (Фото:Towfiqu barbhuiya/Pexels)
Завдяки цим порадам вам не доведеться їсти в сумнівних придорожніх кафе
Переміщення та часті переїзди, дороги, поїзди, заправки, літаки до кордонів стали доволі частою справою в 2022 для українців. Запити на харчування «на ходу» — ох. Але як є.
Прошу не впадати в крайнощі: в будь-якій ситуації тримаємо фокус на адекватність, якість інгредієнтів, тіла, емоцій. Мислимо групами продуктів: зернові, жири (горіхи, насіння, льон), коренеплоди (сушені, дегідровані чіпси), транспортабельна свіжа група овочів та фруктів, білки в пакуванні.
Запас «з собою» допоможе не їсти в сумнівних придорожніх або вокзальних кафе, мінімізувати білі булки, налагодити перекуси для малюків, пройти повз снікерси. Запас транспортабельної їжі перетворить будь-який прийом їжі на повноцінний.⠀
Пакуємо в залежності від типу поїздки:
1. Овочі та фрукти:⠀
— морква, перець, редис/ріпа, міні огірок, томати чері;
— ягоди (вони корисніші за фрукти);
— оливки. Несподівано? Це ідеальний снек в упаковці.
2. Горіхи та сухофрукти:
— горіхи та насіння, бажано сирі, рідше солоні та смажені. Найпоживніші та транспортабельні;
Запас транспортабельної їжі перетворить будь-який прийом їжі на повноцінний
— сухофрукти кращі за промислові десерти на заправках, але в цілому солодкі перекуси — така собі стратегія, багато цукру. Дивимося на просто сушений фрукт, натуральний, без цукру та яскравого кольору.
3. Батончики та шоколад:
— з чесним складом, без сиропів, 90% родзинок та нескінченної вівсянки. Вчимося читати склад. На основі льону та гарбуза, горіхів та кокосу, протеїнові — веган типу;
— шоколад. Що ближче до какао-бобів, то краще. Какао-боби, raw шоколад, чорний з горіхами, не молочний. Веган з кокосовим молоком, чорний з горіхами.
4. Хлібці та чіпси:
— горіхові. По-перше це корисні жири, по-друге це насичення. Всі види насіння і горіхів, льон, кунжут, конопляні хлібці;
— безглютенові хлібці та «пінопласт». Менше клейковини — легше травленню. З кіноа, бурого рису, гречки.
— зернові. Напис «з цільного зерна». Простота складу: зерно, сіль. Жито, спельта, з цільного зерна, пшеничні з насінням теж добре.
Текст публікується з дозволу авторки
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут