Дієта або гени. Від чого залежать стрункість і самопочуття

18 лютого 2021, 20:43
NV Преміум

Чи збільшить регулярне споживання сандвічів ризик розвитку ожиріння чи ні, залежить не тільки від самого хліба, а й від генетичних особливостей людини, яка його їсть

З наближенням весни ми все частіше замислюємось над тим, як ми виглядаємо, скільки набрано зайвих кілограмів за період зимових свят та локдауну. Перше, що спадає на думку — яку вибрати дієту, щоб покращити самопочуття та схуднути. Хочу поділитися своїми поглядами на цю проблему.

Відео дня

Впродовж свого життя людина споживає приблизно 40 тонн різноманітних продуктів, які нам потрібні для забезпечення організму білками, жирами, вуглеводами, а також вітамінами та мінералами, що необхідні для підтримки життєдіяльності. У разі низького вмісту цих нутрієнтів ми можемо збільшити кількість спожитої їжі в рази. Це призвело до розвитку такого напрямку в медицині, як дієтологія, яка дає змогу скорегувати харчові звички та пристрасті.

Дієта, корисна для однієї людини, може зашкодити іншій


Дієт існує велика кількість, і всі вони мають право на існування і дають непогані результати при вмілому застосуванні. Але в більшості випадків вони ґрунтуються на обмеженні вживання певних продуктів без врахування індивідуальних особливостей людини, які обумовлені генетикою. Тому після повернення до попереднього режиму харчування ми можемо набрати більше кілограмів, ніж втратили, або ввести організм у виражений стрес, особливо жорсткими кетодієтами.

Організм різних людей реагує на спожиту їжу по-різному, залежно від свого генотипу

Показати ще новини
Радіо NV
X