Занадто нудна їжа. П’ять помилок, які заважають схуднути
Всього 200 калорій понад норму в день за рік перетворяться на 10 кг зайвої ваги
1. Часте вживання їжі
Часті прийоми їжі підтримують стабільно високий рівень інсуліну в крові. Інсулін — це гормон анаболічного (накопичувального) типу, під його впливом організм активніше накопичує жир. Вироблення цього гормону підвищується під час їжі.
Щоб почалося спалювання жирових запасів, рівень інсуліну має знизитися, а це відбудеться не раніше ніж через ніж через 1,5−3 години після прийому їжі. І не забувайте, що чашка капучіно з молоком і цукром — це теж вживання їжі. Крім того, з часом часте харчування знижує чутливість організму до інсуліну. Це призводить до інсулінорезистентності.
2. Незнання калорійності свого раціону
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.