Принцип п’яти кольорів. Як отримати з їжі максимум вітамінів і мінералів

29 квітня 2020, 23:03

Головна запорука того, що ви отримаєте достатньо корисних речовин — різноманітність продуктів харчування

Вся наша їжа це джерело вітамінів і мінералів. Потрібно лише дотримуватися кількох принципів: компліментарність, різноманітність і щадне готування.

Немає продуктів, які б займали перше місце за вмістом вітамінів і мінералів. У овочах ми знайдемо одні, а у фруктах-абсолютно інші речовини. І так можна продовжувати нескінченно.

Відео дня

Різноманітність або принцип п’яти кольорів

Головна запорука того, що ви отримаєте достатньо корисних речовин це різноманітність продуктів харчування. Мені подобається принцип п’яти кольорів: зберіть на тарілці на кожен із прийомів їжі продукти п’яти різних відтінків. Наприклад, гречана каша, яйце ньому два кольори), овочі двох видів. Додайте краплю олії. Тепер вийшло навіть шість.

Принцип різноманітності допомагає легко отримувати всі необхідні вітаміни та мінерали і не витрачати до того ж час на пошук у Google: «Які корисні речовини містяться у гречці».

Кальцій і залізо заважають засвоюватися один одному

Також важливо вживати достатню кількість клітковини: каші, горіхи, бобові, насіння, фрукти, овочі. Ці продукти підтримують баланс кишкової мікрофлори і допомагають засвоюватися мікроелемента.

До речі, якщо з кишечником не все гаразд, і харчування незбалансоване, то і синтетичні добавки засвоюватимуться дуже слабко.

Термічна обробка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X