Перше, друге, третє. В якому порядку приймати їжу

9 серпня, 21:13
Анастасія Голобородько: «Солоні сніданки кращі за солодкі» (Фото:Pixabay/Pexels)

Анастасія Голобородько: «Солоні сніданки кращі за солодкі» (Фото:Pixabay/Pexels)

Вживання солодощів натщесерце немає жодних плюсів

Їжте в правильному порядку. Коректний порядок приймання їжі допомагає оптимізувати та знижувати цукор крові. Надлишок глюкози небезпечний для судин, нейронів, шкіри, формених елементів крові, сітківки ока і навіть може посилювати перебіг бактеріальних інфекцій.

Відео дня

Перше: овочі та зелень.

Друге: білок та жири.

Третє: крохмалі (білий рис, паста, хліб, каші) та цукри (десерти, включно з фруктами, якщо шлунково-кишковий тракт здоровий).

Такі підконтрольні та помірні піки глюкози та інсуліну — це:

— контроль бажання перекусів за кілька годин після їжі;

— менше голоду перед наступною їжею;

— зниження запальних процесів (включно з акне, висипками, дерматитами);

— більш стабільні рівні енергії впродовж дня;

Чай з медом — це десерт після їжі

— контроль здорової маси тіла.

Ну і ще:⠀

— Солоні сніданки кращі за солодкі.

— Солодке натщесерце — жодних плюсів.

— Прогулянка після їжі балансує цукор.

— Цільні свіжі фрукти завжди краще за печені чи сушені, і звісно що краще за соки та фреші — в них немає клітковини, вони — концентрати цукру. І так: додайте до фруктів трохи горішків.

— Уникайте напоїв з сиропами. Чай з медом — це десерт після їжі, а не натщесерце. Якщо вже кава з молоком — будь ласка, з жирним, цільним чи з вершками. Зернове «молоко» — вівсяне, рисове — це шліфовані зернята, цукор крові буде височенним. Обирайте горіхові види: мигдалеве, кокосове, кунжутне чи просто цільне молоко.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X