В офісному стилі. Шість найпоширеніших помилок у харчуванні на роботі

15 листопада 2022, 20:43
Світлана Фус: «Правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою» (Фото:Goodluz/Depositphotos)

Світлана Фус: «Правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою» (Фото:Goodluz/Depositphotos)

Помилка № 5: Зайве вживання солодощів через міфи, що розумова праця вимагає додаткової енергії для головного мозку

Хочу звернути увагу на помилки при харчуванні на роботі. Знайдеться не багато людей, які можуть сказати, що на роботі легко підтримувати здорове харчування. І не важливо, де і ким ви працюєте.

Відео дня

Якщо ви всерйоз задумалися про своє здоров’я та здорове харчування, але при цьому, активно працюєте та не хочете доводити себе до голодної непритомності або гастриту, або «приносити» зайву вагу з офісу, перед вами неминуче постане питання: «Як харчуватися на роботі?» ⠀

Життя «під диктовку» офісного стилю день у день створює рутинні звички, які не завжди бувають на користь здоров’ю. Найпоширеніші помилки в харчуванні на роботі.

1. Багато тонізуючих напоїв. Чай, кава, енергетики, а також споживання солодких напоїв в великій кількості погіршує засвоєння заліза та кальцію з їжі.

Чай і кава погіршують засвоєння заліза та кальцію з їжі

2. Занадто великі перерви між прийомами їжі або дуже часті перекуси, харчування всухом’ятку, погане пережовування їжі через браку часу. Ці звички призводять до застійних процесів у жовчовивідних шляхах, до загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

3. Одноманітне харчування. Багато людей кожен день приносять на роботу один і той же набір страв. Так легше, не потрібно думати, що приготувати. Однак упродовж тривалого часу таке харчування може призвести до дефіциту вітамінів і мінералів.

4. Їжа швидкого приготування, фаст-фуд. Як результат — «перебір» глюкози і жирів. Це може сприяти розвитку цукрового діабету, порушенню обміну речовин, надлишковій масі тіла.

5. Зайве вживання солодощів через міфи, що розумова праця вимагає додаткової енергії для головного мозку. Насправді, енергії і так вистачає — близько 19% від величини основного обміну припадає на цю розумову роботу. Зниження працездатності насамперед загрожує через неповноцінне та нерегулярне харчування.

6. Недостатня кількість в раціоні фруктів, овочів і зелені.

Думаю, що правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою. Будьте здорові, стежте за своїм харчуванням!

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X