Закінчуємо літо. Три поради, як харчуватися під час зміни сезонів

12 вересня, 20:43
Анастасія Голобородько: «Контролюйте дозу цукру» (Фото:AntonMatyukha/Depositphotos)

Анастасія Голобородько: «Контролюйте дозу цукру» (Фото:AntonMatyukha/Depositphotos)

Чим прохолодніше, тим більше підключаємо стимулювальних прянощів

Хотіла нагадати, що метеорологічна (календарна) осінь — не те ж саме, що й астрономічна осінь. В основному у світі осінь — це сезон з 21−23 вересня до 22 грудня. Тому закінчуємо літо.

Відео дня

Але оскільки зміна сезону наближається, підготувала три пункти осені.

Фрукт — хороший десерт після їжі

1. Восени ще сезон цілком родючий, різноманітність овочів, зелені, фруктів, ягід, коренеплодів ідеальна. Але трохи небезпечний переїданням солодкого: інжир, виноград, сухофрукти. Колись ці продукти радували одноразово під час короткого плодоношення, зараз ми навчилися їх зберігати та імпортувати. Полегшили собі доступ та збільшили кількість. Контролюйте дозу цукру. Фрукт — хороший десерт після їжі, якщо ви здорові та тіло вже отримало нормальну порцію інших інгредієнтів.

2. Вітаміну D стає менше, тому частіше вирушайте на прогулянку, а також отримуйте його з печінки тріски та яєць (трохи в жовтках таки є, але зберігайте жовтки рідкими — пашот, варені, яєчня). Є у сардинах, скумбрії, тунці. Трохи є в грибах, наприклад, шиїтаке, потім лісових, тільки потім вирощених штучно.

3. Чим прохолодніше, тим більше підключаємо стимулювальних прянощів: кмин, насіння кропу, гірчиця, імбир, кориця, кардамон, фенхель, лавр. Локальний акцент: листова зелень, капусти, гарбуз, батат, гриби, бобові.

Більше порад Анастасії Голобородько можна знайти тут

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X