Напій щасливого довгожителя. Що це та як приготувати

13 серпня 2020, 10:01

Ключі до довголіття — навколо нас, треба лише знати про них і ефективно використовувати

Три роки тому я пропонувала оздоровити свій кишечник корисним буряково-ягідним квасом, напоєм, якщо не небожителів, то довгожителів.

З того часу я перепробувала багато рецептів. Пропоную вам дещо змінений, але вкрай цінний напій, який дає велику енергію тілу, дуже корисний після тренувань, коли збільшується кількість вільних радикалів (хоч вони не такі і погані, але лише тоді, коли їх не надмір) і швидко відновлює організм (прямо-таки відчуєте це). Смачного!

Відео дня

Напій щасливого довгожителя — ферментований буряковий квас

Як все геніальне просте, так і ключі до довголіття — навколо нас, лише треба знати про них і ефективно використовувати.

Взаємозв'язок людини та всього, що її оточує, величезний. От, скажімо, буряк. Чи часто ми вживаємо його? І як? У вигляді борщу?
А рецепти є в тисячолітній історії, лише «приправити» їх треба сучасною наукою.

Традиційно буряки цінувались за їх здатність очищати кров і печінку

Тому від сьогодні в нашому раціоні буде дивовижний, у прямому сенсі цього слова, цілющий напій — ферментований буряковий квас. Ні, не той, який настояний на хлібних скоринках.

Буряк вже сам по собі містить багато цукру, через що його обмежують в раціоні людей, в яких підвищений рівень цукру в крові, та людей з цукровим діабетом. Готовий напій цукру не містить, оскільки весь цукор з'їдають корисні лактобактерії, які починають масово наповнювати квас.

І от тепер — про суть користі для здоров’я та довголіття.

— Наповнений пробіотиками (корисними бактеріями), які нормалізують баланс та сприяють різноманітності бактерій у кишечнику. Чим різноманітніші мікроорганізми живуть в нашому кишечнику, тим молодшими ми є, тим здоровіші ми фізично, психічно та емоційно.

— Має вищу біодоступність (засвоюваність) для цінних фітонутрієнтів, зокрема, бетаїну. Молочнокислі бактерії посилюють кишечний бар'єр (своєрідний шлагбаум) та не допускають проникнення в кров токсинів, канцерогенів, вірусів, хвороботворних мікроорганізмів.

— Фітонутрієнт бетаїн, якого багато саме в буряці, допомагає зменшити запалення в організмі і має потужні протиракові властивості (особливо це стосується підшлункової залози, молочної залози та простати).

— Нормалізує кров’яний тиск завдяки природним нітратам, які перетворюються в організмі в оксид азоту. Оксид азоту допомагає розслабити і розширювати судини, покращуючи кровообіг (от вам і природній аналог нітрогліцерину).

— Підвищує стійкість організму під час вправ на 16% і поліпшує м’язову силу у людей з серцевою недостатністю на 13%. Це важливо, оскільки охороняє організм від перетренування та виснаження.

— Посилює детоксикаційну функцію печінки. Це відбувається завдяки, без перебільшення, унікальному поєднанню вітаміну С, клітковини, пектину, калію, марганцю, бетаїну та сірки. Традиційно буряки цінувались за їх здатність очищати кров і печінку.

— Завдяки фолієвій кислоті може знизити ризик інсульту та є необхідним у харчуванні вагітних, тому що знижує ризик вроджених дефектів.

Рецепт буряково-малиново-полунично-грушево-імбирного квасу

Ягоди можете додавати ті, що маєте, і ті, що любите.

  • 3 літри чистої теплої води — нефільтрована може містити хлор, що зводить нанівець всю користь продукту
  • 4 буряки — миємо, очищаємо і нарізаємо пластинками
  • Жменя ягід — дають гарний колір, аромат і присмак. У мене полуниця і малина. Можна трохи потиснути до виділення соку
  • Шматочок імбиру
  • 1 груша — теж дає аромат і покращує молочнокисле бродіння
  • 100 г цукру та дрібка солі — розчиняємо у воді і заливаємо нарізаний буряк, ягоди і фрукти

Витримуємо при кімнатній температурі (приблизно 20 градусів), регулярно струшуючи чи помішуючи, знімаючи пінку. Вживаємо на сьомий день. Зберігаємо у холодильнику.

Буряк можна потушкувати з помідорами, перцем і часником, і приготувати окрему овочеву закуску.

От прочитали ви це все, так цікаво і незвично, а кому все ж цей квас корисний?

1. Всім: і дітям, і дорослим, і здоровим, і хворим — все залежить від дози. Для діток — менше, для тих, хто мають хронічні запальні захворювання органів травлення у стадії загострення — також менше, всім іншим — однієї склянки в день або на ніч буде достатньо.

2. Особливо потрібний:

— людям із хронічними хворобами, запаленнями, ослабленим та втомленим;
— тим, хто проходить курс хіміотерапії та променевої терапії (починати з 1 столової ложки і доводити до склянки);

— під час та після курсу антибіотикотерапії;

— при алергійних захворюваннях;

— при шкірних проблемах;

— для профілактики передчасного старіння.

Життя прекрасне і варте того, щоб його зберегти якомога довше.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X