Хмільне багате. Яке пиво корисне для здоров’я

29 жовтня 2020, 01:42
НВ Преміум

Цей слабоалкогольний напій багатий антиоксидантами і пробіотиками

Спільно з Дуейном Меллорі, викладачем Медичної школи Астонського університету і Бішою Ханна-Халілом, науковим співробітником Астонського університету

Часто можна почути, що в середньовічній Європі городяни воліли втамовувати спрагу не водою, яка була не надто чистою, а слабоалкогольним пивом. І хоча цей факт, найімовірніше, перебільшений, уявлення про те, що пиво в Середні віки було важливою частиною раціону, мабуть, вірне. Менш міцне, так зване «маленьке пиво» містило менше алкоголю і при цьому могло служити цінним джерелом енергії і поживних речовин, допомагаючи середньовічним робітникам задовольняти їх високу енергетичну потребу в 3000 калорій на добу.

Відео дня

Індустріалізація пивоваріння призвела до того, що вміст алкоголю в сучасному пиві зріс. З цієї причини, а також через його калорійність та високий вміст вуглеводів, хмільний напій сьогодні вважається шкідливим для здоров’я. Зростання стурбованості щодо того, як надмірне споживання пива впливає на організм, підвищило інтерес до безалкогольного і слабоалкогольного пива, особливо серед дорослих людей молодше 30 років. Останнім часом репутація такого пива помітно покращилася

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X