Варто вживати регулярно. Чим корисний оселедець

28 жовтня, 23:03
Оселедець (ілюстративне фото) (Фото:gbh007/Depositphotos)

Оселедець (ілюстративне фото) (Фото:gbh007/Depositphotos)

Цей продукт містить потужні антиоксиданти

Що дає нам оселедець? Він містить досить багато жиру, проте це здорові жирні кислоти, в основному Омега-3.

Оселедець є одним з кращих джерел Омега-3 жирних кислот. При добовій потребі від 1 до 1,5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2,4 г. Омега-3 жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі, але важливі для здоров’я: DHA, один з типів Омега-3 жирних кислот, є цінним структурним компонентом мозку та сітківки ока. Відсутність достатньої кількості DHA може викликати проблеми із зором.

Відео дня

Більшість препаратів для вагітних жінок містять жирні кислоти DHA. І не дивно, тому що дослідження показали, що вони можуть впливати на інтелект дитини, соціальні навички та знижувати ризик затримки розвитку.

100 г цієї риби забезпечать практично половиною добової дози йоду

На серцево-судинну систему Омега-3 жирні кислоти позитивно впливають з кількох причин: вони можуть викликати зниження тригліцеридів, підвищувати рівень ЛПВГ — «доброго» холестерину, запобігати втраті еластичності артерій, ефективно зменшувати запалення.

Люди, які регулярно вживають Омега-3 жирні кислоти, рідше страждають від депресії.

Омега-3 жирні кислоти покращують стан нашої шкіри, підтримують її м’якою, вологою і еластичною, попереджаючи передчасне утворення зморшок.

Крім того, в оселедці міститься йод. 100 г цієї риби забезпечать практично половиною добової дози цього необхідного для роботи щитовидної залози елемента.

Важливий для щитовидної залози і селен. В оселедці його досить багато — близько 37 мкг, при мінімальній добовій потребі 50 мкг.

Оселедець містить потужні антиоксиданти: вітамін Е та селен. Обидві речовини важливі для роботи імунної системи. Вони допомагають звести до мінімуму шкоду, заподіяну вільними радикалами.

У цій рибі багато того, заради чого ми з вами мусимо її їсти: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири.

Я дуже люблю оселедець і вживаю його регулярно. Мені подобається салат «Шуба» — не знаю, хто його придумав, але вийшло дуже корисне поєднання овочів з білковим продуктом, поживна та смачна їжа в холодну пору.⠀

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X