Здивуйте близьких. Як приготувати томатні тістечка з сиром
Наповнювати їх можно всім, чого душа забажає
Заварні томатні тістечка з сиром смачні і просто самі по собі, і як ідея до закусок чи навіть гарячих страв з різними начинками. Ви здивуєте близьких несолодкою незвичною випічкою!
Вам потрібно:
- 130 г томатів у власному соці
- 55 г вершкового масла
- 80 г борошна
- 2 великих яйця — вийшло 130 г
- Сіль
- Тертий м’який сир
Стандартна технологія:
Томати у власному соку попередньо злегка перебиваємо блендером і протираємо через сито, щоб не було насіння. Беремо по вазі, це важливо.
У томати кидаємо вершкове масло і майже доводимо до кипіння. Потім щіпка солі, борошно, і добре заварюємо масу, інтенсивно помішуючи дерев’яною лопаткою — я «сушу» тісто у сотейнику після згортання маси ще з хвилину.
Даємо масі охолонути.
Включаємо духовку на 250℃.
В теплу (вже не гарячу) масу вводимо по одному яйця і добре вимішуємо — можна міксером. Суміш повинна ледь-ледь текти, коли ще тепла.
У мене вдома не було кондитерського мішка, і я викладав просто ложкою. Зверху побризкав водою і поклав натертий сир. Я брав молодий чеддер.
Ставимо в уже в добре розігріту духовку — пам’ятаєте, ми розігріли її на 250 градусів заздалегідь?
Закриваємо дверцята і вимикаємо духовку на 8−10 хвилин. Дуже акуратно через 8, а краще 10 хвилин, включаємо духовку на 180−195 градусів.
Випікаємо 15−17 хвилин — але в кінці поглядаємо на готовність і температуру, щоб не рум’янилися сильно. Готуємо без конвекції.
Готовим виробам даємо трохи охолонути і знімаємо з деко.
Наповнювати можна і моцарелою, і м’яким сиром, і чим завгодно солоним, чого ваша душа забажає. Та навіть просто так можна їсти — смачно ж!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life