Дуже просто і неймовірно смачно. Як приготувати тартар з тунця

9 вересня 2021, 23:03

Гастрономічний мінімалізм — відмінна риса японської кухні

Мене завжди захоплювала Японія — багато чим, від життєвої філософії її жителів, до ставлення японців до природи, як до живого створіння. Світогляд японців відрізняється від того, як бачимо світ ми, європейці. Для жителів Країни висхідного сонця кожен предмет, дія, звук мають душу і наділені особливим сенсом. Вони набагато тонше відчувають нюанси і півтони — звуки, кольори, смаки.

Відео дня

Водночас особливе місце в житті японців займає трапеза. Для них це не просто вживання їжі, не просто заповнення енергії. В Японії трапеза — особливий ритуал, значна частина життєвої філософії. І, зрозуміло, якість і свіжість продуктів для жителів цієї країни архіважливо. Але не тільки це! Сезонність, регіон, погода, обстановка і те, з ким буде розділена їжа — все впливає на те, що буде у японця на столі сьогодні. Враховується безліч деталей — наприклад, м'ясо тунця, виловленого взимку, відрізнятиметься від того, що виловили влітку. Зимове м'ясо щільне, в ньому чіткіше виражена структура волокон.

Саме тунець — один з найпопулярніших продуктів в Японії. І я хочу познайомити вас з дуже простою і одночасно неймовірно смачною стравою з «морської яловичини», як часто називають м'ясо тунця. Її приготування не займе багато часу і не вимагатиме особливої підготовки.

До речі, гастрономічний мінімалізм — відмінна риса й один з основоположних принципів традиційної японської кухні. Нічого зайвого, все максимально просто, але водночас неймовірно смачно! А секрет такий: найякісніші продукти, ретельно дотримуваний спосіб приготування й естетика в кожній деталі подачі.

Інгредієнти:

  • Філе тунця — 80 г
  • М'якоть авокадо — 20 г
  • Ікра тобіко чорна — 5 г
  • Соус понзу — 10 мл
  • Шніт-цибуля — 1 г
  • Червона цибуля — 10 г
  • Оливкова олія — 20 мл
  • Трюфельна олія — 5 мл
  • Мікрогрін
  • Лимонний фреш

Приготування

1. Тунець нарізаємо дрібними кубиками.

2. Додаємо до тунця дрібно нарізану шніт-цибулю і червону цибулю. Заправляємо оливковою олією і сіллю. Я вважаю за краще використовувати крупнокристалічну морську сіль і олію extra virgin.

3. М'якоть стиглого авокадо ретельно розминаємо виделкою і стежимо, щоб збереглася часткова структурність пюре (невеликі шматочки плода). Додаємо сіль. Лайфхак: додаємо трохи лимонного соку, щоб пюре не почорніло.

4. Беремо металеву круглу форму або кулінарне кільце. На дно викладаємо пюре з авокадо, зверху — тунець, потім ікру тобіко і наливаємо соус позу, змішаний із трюфеьноюя олією. Декоруємо мікрогріном. До цієї страви добре пасуватиме мікрогрін редису — він додасть легкої гостринки.

Насолоджуйтесь!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X