Йодована, морська або гімалайська. Яка сіль корисніша

28 травня 2020, 23:03
НВ Преміум
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Термін зберігання йодованої солі залежить від того, що входить до її складу — йодид або йодат калію

З сіллю ми знайомі ще з дитинства — це найпоширеніша спеція, яка підсилює смак страв, є природним консервантом і джерелом мінералів. Однак сьогодні багато інфлюенсерів заявляють, що насправді сіль шкідлива і добре б відмовитися від неї зовсім. Солити або не солити і як розібратися в розмаїтті звичного нам продукту?

Відео дня

У чому небезпека надлишку і браку солі

У більшість оброблених продуктів, як-от консерви, ковбаси, чипси і соуси, додають велику кількість солі, щоб продовжити термін їх зберігання. Медики з Каролінгського університету стверджують, що сучасна людина в середньому з'їдає 2−3 чайні ложки солі щодня, що перевищує норму в кілька разів. Зловживання сіллю помітно підвищує ризики гіпертонії, остеопорозу, а також виразки і навіть раку шлунка.

Повністю відмовлятися від солі, як і пересолювати їжу, не можна

Але безсольові дієти не менш небезпечні, адже натрій і хлор — одні з найважливіших мінералів в обміні речовин. Хлористий натрій входить до складу крові, лімфи, слини, шлункового соку та інших рідин людського організму. Будь-які коливання вмісту солі в крові призводять до серйозних порушень обмінних процесів.

Повністю відмовлятися від солі, як і пересолювати їжу, не можна. Потрібно знати міру, додавати сіль у страви на фінальному етапі готування і вибирати тільки якісний продукт. Але як визначитися з вибором серед безлічі видів і виробників солі?

4 види харчової солі: як вибрати

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X