Важлива частина раціону. Три варіанти корисних сніданків

6 січня, 20:43
Світлана Фус: «Починайте свій день зі сніданку» (Фото:Life Of Pix/Pexels)

Світлана Фус: «Починайте свій день зі сніданку» (Фото:Life Of Pix/Pexels)

Якщо ви дбаєте про здоров’я та фігуру, не відмовляйтеся від першого прийому їжі

Сніданок — важлива частина раціону. Саме вранці легше зробити по-справжньому здорову їжу, з'їсти що-небудь корисне.

Пропуск сніданку може принести більше шкоди, ніж користі. Це порушує нормальний циркадний ритм, який у здорових людей починається з ранкового почуття голоду. Залишившись без сніданку з метою «економії» калорій, люди часто заповнюють його відсутність надлишком калорій за рясним обідом або суперситною вечерею.

Відео дня

Пропуск сніданку може принести більше шкоди, ніж користі

Крім того, ми фізично більш активні вранці і в першій половині дня, і можемо витрачати отриману енергію, а не конвертувати її в жирові відкладення. Постійний пропуск сніданку може привести не до зниження, а навіть до набору ваги. Це прямий шлях до порушення обміну речовин і, як наслідок, до ожиріння і діабету.

Рішення досить просте: якщо ви дбаєте про здоров’я, про свою фігуру, не відмовляйтеся від першого прийому їжі.

Починайте свій день зі сніданку.

Для здорового сніданку важлива не тільки енергетична цінність продуктів, але і їх склад. Крім того важливо, що вас насичує надовго, а не тільки на той час, поки ви добираєтеся до роботи.

Обирайте свій варіант здорового і корисного сніданку.⠀

1. На ранковий прийом їжі добре підходять продукти, багаті клітковиною. Наприклад, каші. Вони повинні бути з цільного або плющеного зерна і такі, які потрібно зварити, а не просто залити гарячою водою або молоком. Такі каші містять більше вітамінів, мінералів і клітковини, краще і довше насичують. До каші можна додати яйця або сир, овочі, фрукти, горіхи, авокадо тощо. Придумайте своє смачне поєднання, яке принесе не тільки користь, але і задоволення. Можна кашу приготувати вранці, а якщо немає часу, то і напередодні. Увечері змішайте, наприклад, плющену вівсянку з натуральним йогуртом (грецький йогурт теж підходить) і помістіть на ніч в холодильник. Вранці досить додати в неї жменю фруктів, кілька горіхів — і сніданок готовий!

Але пам’ятайте, що каша, в яку ви кладете половину вмісту цукорниці або пів банки меду, крім значної дози клітковини також дасть вам доволі багато порожніх калорій.

2. Багатьох добре насичують білки на сніданок. Кажучи «білок», я маю на увазі в першу чергу яйця, приготовані різними способами: яєчню, омлет, яйця на м’яко або пашот. І обов’язково з жовтками, які мають жовчогінний ефект, що важливо для нормальної роботи жовчовивідної системи. Крім того, в жовтках міститься холін, який покращує роботу печінки, нервової і кровоносної систем. До страви з яєць слід додати овочі і шматок цільнозернового хліба або трохи каші. Можна зробити тост з цільнозернового хліба з скибочками авокадо. Авокадо — лідер за вмістом корисних рослинних жирів серед фруктів і овочів. Такий варіант сніданку набагато ситніший і кращий, ніж солодка дріжджова випічка.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

3. Крім яєчного білка, для сніданку відмінно підходять кисломолочний сир, тверді сири, рослинний білок з бобових овочів, а також шматочок червоної риби. Така білкова їжа стимулює вироблення пептиду YY, який дасть вам відчуття ситості на більш тривалий час.

Вибирайте свій сніданок і перетворіть ранкову їжу в корисну звичку. Регулярні сніданки допоможуть не переїдати протягом дня, стануть корисними і для фігури, і для здоров’я.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X